Antena Căutare

Sondaj IPP: 65% dintre romani ar vota pentru demiterea lui Basescu

65% dintre alegatorii romani ar vota pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, daca ar avea loc un referendum pe aceasta tema , arata un sondaj realizat de IPP Data Research. Doar 17 procente dintre alegatori ar vota impotriva demiterii, iar alti 18% nu ar participa la consultarea populara.



Pe de alta parte, 43% dintre romani considera liderul PNL, Crin Antonescu, s-ar fi descurcat mult mai bine decat Traian Basescu, daca ar fi castigat alegerile prezidentiale din 2009. Astfel, la intrebarea "Care dintre cei candidati la presedintie in 2009 credeti ca ar fi astazi cel mai potrivit pentru situatia curenta din tara?", 43% dintre respondenti l-au indicat pe Crin Antonescu, 32% pe Mircea Geoana si doar 19% pe Traian Basescu.

In ceea ce priveste preferintele alegatorilor pentru viitoarele alegeri parlamentare, PSD ocupa primul loc, cu 40%, urmat de PNL - 26%, PD-L - 12%, UNPR - 7%, PRM - 7%, UDMR - 5%.

Situatia financiara delicata din tara se reflecta si in ceea ce priveste optimismul romanilor: 81% dintre respondenti cred ca in Romania lucrurile merg intr-o directie gresita si doar 15% cred ca totul merge bine.

Sondajul mai arata ca aproximativ jumatate dintre romani cred ca este nevoie de mai mult de cinci ani de zile ca Romania sa se redreseze economic, adica 45%, in timp ce doar 6% sunt sunt de parere ca tara noastra isi va reveni in 2011.

La sondaj, realizat in perioada 9 - 16 iulie, au participa 1.040 de persoane cu varsta peste 18 ani, iar tipul esantionului este probabilistic stratificat.

Vezi sondajul IPP!

Foto: Intactimages

Chiriile, in cadere libera in toata tara. Proprietarii sunt dispusi sa accepte orice oferta... Cod Rosu de raze ultraviolete pe Litoral. Afla cum sa te protejezi!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x