Căutare Live

Sorin Cîmpeanu, nou scenariu înainte de începerea școlii. Cine ar putea merge la școală, dacă incidența crește peste 6 la mie

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a vorbit despre începerea școlii și scenariile pe care le analizează autoritățile. Printre altele, ministrul a precizat că părinții elevilor de peste 12 ani vor primi un document la încpeutul anului școlar prin care își vor exprima acordul sau dezacordul în ceea ce privește vaccinarea copilului lor.

Sorin Cîmpeanu a anunțat că părinții vor primi formulare pentru vaccinarea copiilor

Hepta & Shutterstock

Într-o conferință precendetă, Sorin Cîmpeanu a explicat că toate școlile vor rămâne deschise până când incidența de infectare va depăși un număr de 6 infectați la mia de locuitori. Recent, ministrul Educației a venit cu explicații referitoare la ce s-ar putea întâmpla dacă incidența depășește 6 la mie.

Ministrul Educației a precizat că în disucție sunt doar ipoteze, care vor prinde contur la încpeutul lui septembrie, cu 10 zile înainte de începerea școlii.

„Şcoala nu ar trece integral în online. Este vorba despre al doilea scenariu care se aplică peste rata de infectare de 6 la mie. În acest scenariu, în momentul de faţă este propus ca preşcolarii - e vorba de creşe şi grădiniţe - să poată funcţiona în continuare. Este avansată ipoteza. Primul scenariu este o certitudine. Al doilea scenariu, ce vă spun acum, este în curs de discuţie şi va fi finalizat acest proces în perioada 1-3 septembrie, cu cel puţin 10 zile înainte de începerea anului şcolar”, a spus ministrul la Digi24.

„Scenariul principal este acela că nu vom avea localități care vor depăși 6 la mie. Scenariul prioritar este acela în care școlile vor rămâne deschise integral”, a precizat el.

Sorin Cîmpeanu: Se discută posibilitatea de acces la școală pentru elevii vaccinați

Ministrul a precizat că autoritățile analizează o ipoteză potrivit căreia copiii de peste 12 ani vaccinați, să poată merge în continuare fizic la școală:

„Analizăm această ipoteză: preșcolarii – creșe și grădinițe – să meargă în continuare la școală cu prezență fizică, cei din clasele 0-6 să intre în online, pentru că sunt copii sub vârsta de 12 ani, care nu se pot vaccina, iar peste vârsta de 12 ani, pentru cei care se pot vaccina, se discută posibilitatea de acces în şcoală, cu prezenţă fizică, dar nu mai departe de intrarea localității în carantină, moment în care orice activitate neesenţială se opreşte”, a declarat ministrul.

Citește și: Ce înseamnă "modelul francez" de învățare pe care l-a propus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, din toamnă

Sorin Cîmpeanu: „Pregătim formulare prin care solicităm acordul cu privire la vaccinarea copiilor”

Sorin Cîmpeanu a precizat că ministerul pregătește formulare pentru părinții copiilor de peste 12 ani care vor fi puși în situația de a decide dacă permit vaccinarea copiilor:

„Va fi un coordonator pe fiecare școală, care prin intermediul diriginților va lua legătura cu părinții. Pregătim formulare prin care solicităm acordul cu privire la vaccinarea copiilor. Formularele se vor distribui la începerea școlii. Aceste persoane desemnate la nivelul fiecărei școli vor lua legătura cu diriginții și vor stabili o cale de comunicare - fizic, online sau combinat”

„Prin întâlniri interactive, părinții pot adresa orice fel de întrebări. Cei cu competențe medicale și-au afirmat disponibilitatea de a oferi aceste răspunsuri. E o acțiune în parteneriat cu DSP și Ministerul Sănătății”, a mai spus ministrul.

Citește și
laurentiu reghecampf la costum
Laurențiu Reghecampf a apărut în public cu iubita sa, Corina "Bilcon" Caciuc. Cum i-au surprins paparazzi
Laurențiu Reghecampf a apărut în public cu iubita sa, Corina "Bilcon" Caciuc. Cum i-au surprins paparazzi
raluca si ion de la mireasa cand se tin de mana
S-a scris că mama lui Ion este educatoarea fiicelor Gabrielei Cristea. Care e adevărul
S-a scris că mama lui Ion este educatoarea fiicelor Gabrielei Cristea. Care e adevărul
Colaj cu vânt și ninsoare
Alertă meteo! Cod galben de vreme rea. În ce zone sunt așteptate ninsori viscolite în următoarea perioadă
Alertă meteo! Cod galben de vreme rea. În ce zone sunt așteptate ninsori viscolite în următoarea perioadă
Mai multe articole
(P) Ai cărți de vânzare? Ce tipuri de cărți cumpără un anticariat... Taylor Hamilton, tânăra care se căsătorește cu un bărbat pe care mulți îl confundă cu bunicul ei. "Eu mi-am găsit p...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri