Antena Căutare

Sorin Cîmpeanu, nou scenariu înainte de începerea școlii. Cine ar putea merge la școală, dacă incidența crește peste 6 la mie

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a vorbit despre începerea școlii și scenariile pe care le analizează autoritățile. Printre altele, ministrul a precizat că părinții elevilor de peste 12 ani vor primi un document la încpeutul anului școlar prin care își vor exprima acordul sau dezacordul în ceea ce privește vaccinarea copilului lor.

Colaj cu Sorin Cîmpeanu și un elev
Sorin Cîmpeanu a anunțat că părinții vor primi formulare pentru vaccinarea copiilor | Hepta & Shutterstock

Într-o conferință precendetă, Sorin Cîmpeanu a explicat că toate școlile vor rămâne deschise până când incidența de infectare va depăși un număr de 6 infectați la mia de locuitori. Recent, ministrul Educației a venit cu explicații referitoare la ce s-ar putea întâmpla dacă incidența depășește 6 la mie.

Ministrul Educației a precizat că în disucție sunt doar ipoteze, care vor prinde contur la încpeutul lui septembrie, cu 10 zile înainte de începerea școlii.

„Şcoala nu ar trece integral în online. Este vorba despre al doilea scenariu care se aplică peste rata de infectare de 6 la mie. În acest scenariu, în momentul de faţă este propus ca preşcolarii - e vorba de creşe şi grădiniţe - să poată funcţiona în continuare. Este avansată ipoteza. Primul scenariu este o certitudine. Al doilea scenariu, ce vă spun acum, este în curs de discuţie şi va fi finalizat acest proces în perioada 1-3 septembrie, cu cel puţin 10 zile înainte de începerea anului şcolar”, a spus ministrul la Digi24.

„Scenariul principal este acela că nu vom avea localități care vor depăși 6 la mie. Scenariul prioritar este acela în care școlile vor rămâne deschise integral”, a precizat el.

Sorin Cîmpeanu: Se discută posibilitatea de acces la școală pentru elevii vaccinați

Ministrul a precizat că autoritățile analizează o ipoteză potrivit căreia copiii de peste 12 ani vaccinați, să poată merge în continuare fizic la școală:

„Analizăm această ipoteză: preșcolarii – creșe și grădinițe – să meargă în continuare la școală cu prezență fizică, cei din clasele 0-6 să intre în online, pentru că sunt copii sub vârsta de 12 ani, care nu se pot vaccina, iar peste vârsta de 12 ani, pentru cei care se pot vaccina, se discută posibilitatea de acces în şcoală, cu prezenţă fizică, dar nu mai departe de intrarea localității în carantină, moment în care orice activitate neesenţială se opreşte”, a declarat ministrul.

Citește și: Ce înseamnă "modelul francez" de învățare pe care l-a propus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, din toamnă

Sorin Cîmpeanu: „Pregătim formulare prin care solicităm acordul cu privire la vaccinarea copiilor”

Sorin Cîmpeanu a precizat că ministerul pregătește formulare pentru părinții copiilor de peste 12 ani care vor fi puși în situația de a decide dacă permit vaccinarea copiilor:

„Va fi un coordonator pe fiecare școală, care prin intermediul diriginților va lua legătura cu părinții. Pregătim formulare prin care solicităm acordul cu privire la vaccinarea copiilor. Formularele se vor distribui la începerea școlii. Aceste persoane desemnate la nivelul fiecărei școli vor lua legătura cu diriginții și vor stabili o cale de comunicare - fizic, online sau combinat”

„Prin întâlniri interactive, părinții pot adresa orice fel de întrebări. Cei cu competențe medicale și-au afirmat disponibilitatea de a oferi aceste răspunsuri. E o acțiune în parteneriat cu DSP și Ministerul Sănătății”, a mai spus ministrul.

Ce spune Raed Arafat despre o nouă carantină totală - lockdown, în valul 4. Medicii pregătesc locuri la ATI pentru copii... Taylor Hamilton, tânăra care se căsătorește cu un bărbat pe care mulți îl confundă cu bunicul ei. "Eu mi-am găsit p...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x