Antena Căutare

Școala începe fizic pe 13 septembrie. Ce se întâmplă cu măștile de protecție și cum vor avea loc activitățile soprtive

Școala va începe în format fizic pe 13 septembrie, iar miniștrii Educației și Sănătății au făcut declarații referitoare la modalitatea de desfășurare a cursurilor.

Sorin Cîmpeanu și Ioana Mihăilă au explicat cum se vor desfășura cursurile începând cu 13 septembrie | Shutterstock & Guvernul României

Ministrul Sănătăţii și ministrul Educației au susținut, vineri, o conferință de presă prin car eau explicat cum se vor desfășura cursurile, începând cu 13 septembrie 2021.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a explicat că masca va rămâne obligatorie pentru copiii de peste şase ani, în spații interioare. De asemenea, aceasta a precizat că în spațiile exterioare elevii nu vor fi nevoiți să poarte măști. În ceea ce privește activitățile sportive, acestea se recomandă să se desfășoare în exterior.

Ce spune ministrul Sănătății despre purtarea măștilor în școli

“Am agreat că prioritatea tuturor este menţinerea şcolilor deschise cât mai mult timp posibil şi oferirea posibilităţii de învăţământ în format fizic. Trebuie să avem în vedere că acestor copii care merg la şcoală trebuie să le oferim un cadru sigur şi continuarea anumitor măsuri de protecţie aşa încât transmiterea la această vârstă să rămână cât mai mică posibil. Din acest motiv purtarea măştii în şcoală va fi obligatorie în continuare pentru copiii de peste şase ani, purtarea măştii în spaţii deschise însă nu va mai fi considerată obligatorie. De asemenea pentru activităţile sportive ele vor fi preponderent încurajate să aibă loc în spaţiu deschis, iar pentru activităţi sportive în spaţii închise se va decide în funcţie de incidenţa din comunitatea respectivă, dacă ele se pot desfăşura în spaţii închise sau nu, desfăşurând această activitate fără mască”, a explicat ministrul Sănătăţii, potrivit news.ro.

Articolul continuă după reclamă

Ce spune ministrul Sănătății despre vaccinarea în școli

Ioana Mihăilă a afirmat că în ceea ce privește posibilitatea vaccinării în şcoli continuă discuţiile cu Comitetul Naţional de Organizare a Activităţilor de Vaccinare.

“Despre vaccinarea în şcoli continuăm să avem discuţii tehnice cu Comitetul Naţional de Organizare a Activităţilor de Vaccinare şi să adaptăm scenariile în funcţie de particularităţile fiecărei comunităţi şi a fiecărei şcoli, urmând ca decizia finală să vă fie comunicată cât de curând posibil”, a transmis Mihăilă.

În ce situații se vor închide școlile

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat că pragul de infectare cu coronavirus care va impune închiderea școlilor este acela de 6 cazuri la mia de locuitori.

“Eu personal îndrăznesc să sper că nu vom ajunge la pragul de şase la mine, deci vom putea menţine toate şcolile deschise. Oricum copiii circulă, este de preferat să fie într-un mediu controlat şi va trebui să ne asigurăm că regulile se respectă în şcoli, foarte riguros decât să circule în medii necontrolate, în plus nu vor fi pierderi educaţionale”, a afirmat ministrul Educaţiei.

În cazul creșterii numărului de cazuri de infectare, ministrul Educației e propus modelul francez.

Întrebat cum se vor desfășura cursurie dacă incidenţa trece de şase la mia de locuitori, ministrul Educaţiei a răspuns: “Luăm în calcul următoarea variantă: preşcolarii - creşe şi grădiniţe – să poată participa la procesul educaţional; clasele I-VI, pentru că e vorba de elevi care nu pot fi vaccinaţi, sunt elevi cu vârsta sub 12 ani, din păcate trebuie să treacă în online; pentru clasele a VII-a până la a XII-a, respectiv a XIII-a vom vedea dacă modificăm regula valabilă acum şi dăm beneficii elevilor vaccinaţi, în sensul în care să li se permită să vină la şcoală cu prezenţa fizică”.

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Ce se întâmplă cu Grecia și Turcia... Ce se întâmplă cu programul „Litoralul pentru toți”. Cât vor scădea prețurile la mare, după 1 septembrie...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 13 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Cer noros și temperaturi scăzute
Super Neatza, 13 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Cer noros și temperaturi scăzute Luni, 13.01.2025, 08:26
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x