Antena Căutare

Sorina Pintea, după ce au fost difuzate noi imagini de la Colectiv! „S-au făcut paşi importanţi”. Câți pacienți arși poate trata România în acest moment

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că, dacă o tragedie asemănătoare cu cea din clubul Colectiv s-ar repeta, „lucrurile ar sta puțin altfel”. Ea a precizat câți arși pot fi tratați în acest moment în România.  

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că, dacă o tragedie asemănătoare cu cea din clubul Colectiv s-ar repeta, „lucrurile ar sta puțin altfel”. Ea a precizat câți arși pot fi tratați în acest moment în România.

„Aş vrea sa spun că s-au schimbat lucrurile radical, dar nu pot să spun asta. În schimb, pot să spun că s-au făcut paşi importanţi. (...) În acest moment, dacă o tragedie din Colectiv s-ar repeta, lucrurile ar sta poate puţin altfel. Avem 12 paturi de mari arşi în plus pe care putem să punem aceşti pacienţi”, a declarat Sorina Pintea la Digi24.

Ministrul Sănătăţii a precizat că a văzut noile imagini video de la Colectiv, ce au fost difuzate la patru ani de la tragedie, însă îi este greu să comenteze.

„Mi-e greu să (...) ştiu ce au simţit acei oameni în acel moment. Probabil că nu au fost suficient pregătiţi. Lucrurile s-au schimbat, vă asigur. Organele de anchetă vor face lumină. (...) România poate să trateze în acest moment maxim 23 de arşi. În cazul unei astfel de tragedii similare, sunt convinsă că trebuie să apelăm la alte spitale din străinătate. Pentru că nu putem mai mult, dar nicio ţară din Europa nu poate să trateze mai mulţi”, a mai spus Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății a dat aceste declarații după ce jurnaliştii de la Libertatea au publicat imagini video de aproximativ 21 de minute, despre care spun că au fost furnizate de un ofiţer de pompieri.

În imagini se observă modul în care primul echipaj sosit la Clubul Colectiv a acţionat. Au fost filmați şi civili care au ajutat la transportarea răniţilor.

ISU, explicații despre noile imagini de la tragedia din Colectiv! „Nu am ordonat nimănui să ascundă aceste imagini. Nu a... Orlando Şchiopu, care a coordonat pentru scurt timp intervenţia din clubul Colectiv: Am dat faţă în faţă cu o situaţie p...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x