Antena Căutare

ISU, explicații despre noile imagini de la tragedia din Colectiv! „Nu am ordonat nimănui să ascundă aceste imagini. Nu au fost cerute punctual”

Colonelul Cristian Radu, prim-adjunct al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) a declarat că nu a dat ordin nimănui să ascundă noile imagini ce au fost publicate de la intervenția la incendiul de la Colectiv, la patru ani de la tragedie.

„Structura foto video a fost înființată în 1991 si a avut ca atribuție de serviciu înregistrarea imaginilor foto video utilizate în analiza ulterioară a intervenției, și sunt puse la dispoziția organelor abilitate la solicitare. Nu se pun la dispoziție în spațiul public. Imaginile difuzate pe post sunt înregistrate de colegii nostri, asta e evident, și nu sunt un film continuu de la debutul intervenției până la finalizarea ei.

Analiza intervenției: E un proces pe care noi îl derulăm începând de la momentul producerii unui eveniment, până la momentul în care elaborăm toate documentele operative. A fost tocmit un proces de evaluare al intervenției, ulterior el a fost comunicat instituțiilor care l-au cerut.

Eu sunt șeful acestei structuri și vă afirm cu toată responsabilitatea că nu am ordonat nimănui să ascundă aceste imagini. Ele există în format original la IGSU București Ilfov și vor fi puse la dispoziția oricărei structuri care le va solicita. Eu am intrat în posesia acestor imagini după momentul producerii evenimentului și finalizării intervenției în privința analizei pe care am efectuat-o cu colegi de-ai mei”, a declarat colonelul Cristian Radu.

„Intervenția pe momente a resurselor angrenate în misiune, momentele la care a fost alertată când au ajuns, cine a condus intervenția, date referitoare la pacienți. Toate aceste aspecte fac obiectul acestui raport ce a fost pus la dispoziție”, a adăugat oficialul ISU, precizând că aceste imagini „nu au fost solicitate în mod punctual”.

În cadrul conferinței de presă a vorbit și colonelul Orlando Șchiopu. El a precizat că „nu a văzut filmul”, la nivelul ISU București Ilfov.

„Din ceea ce știu el, până la acest moment filmul nu s-a văzut la nivelul ISU București Ilfov. De la momentul Colectiv eu am mai rămas in conducerea inspectoratului până pe 24 noiembrie. Eu am părăsit funcția, am avut un proces si am câștigat. în ceea ce mă privește, s-a dovedit că eu nu am avut nicio atribuție în cadrul Inspecției de prevenire”, a declarat el.

Parchetul General a anunțat, joi, că procurorii care au făcut ancheta privind incendiul de la Colectiv nu au avut la dosar înregistrarea video făcută publică joi şi nici nu au ştiut de existenţa ei. Procurorii au cerut, joi, ISU, această înregistrare video, ce a fost făcută public de Libertatea.

La aproape patru ani de la tragedia Colectiv continuă audierile. În cursul zilei de astăzi sunt aşteptaţi să dea explicaţii în faţa procurorilor şefii Spitalului Universitar de la acea vreme.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

IGSU, despre imaginile de la intervenţia din Colectiv difuzate de ”Libertatea”: Nu ni s-au cerut imaginile respective în... Sorina Pintea, după ce au fost difuzate noi imagini de la Colectiv! „S-au făcut paşi importanţi”. Câți pacienți arși poa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x