Antena Căutare

Spagi la Casele de Sanatate! Adeverintele se obtin doar daca platesti

Pana si o banala adeverinta care arata ca ai dat bani statului costa. Sute de oameni se calca zi de zi in picioare la Casele de Sanatate pentru a obtine documentul. Daca stau la coada, rezolva problema in doua saptamani. O spaga plasata potrivit le-ar aduce hartia in doar cateva ceasuri.

Doamna, pe care o sa o numim Ioana, cotizeaza de mai bine de 50 de ani la sistemul de sanatate. Acum are nevoie de de o adeverinta de la Casa de Asigurari.

"Am stat 2 saptamani la coada si nu am reusit. Am trimis un var de-al meu. A stat si el 2 zile, a doua zi a intrat in spital. L-a luat salvarea. A facut omul infarct", povesteste femeia.

Cu o camera ascunsa, am mers impreuna sa vedem cat e de complicat sa luam banala adeverinta. Am descoperit ca Ioana nu e o exceptie, ci un nume intr-o lunga lista. Cine vrea sa scape de coada, da spaga.

"Te duci la paznici si zici: <> . Si el zice: <>. Si-l cheama pe ala slabutu', ala care sta la usa si baga lumea. Si te cheama la doua jumate, cand se inchide, si-ti da adeverinta.", spune femeia. Insa, pentru asta trebuie sa platesti intre 50 si 100 de lei.

Astfel, zilnic zeci de oameni baga bani in buzunarele angajatilor de la Casa doar ca sa-si faca treaba.

Culmea este ca se formeaza cozi de sute de persoane in fiecare zi pentru banale adeverinte de asigurat in conditiile in care statul a cheltuit peste 100 de milioane de euro pentru un sistem de date informatizat.

Regulile pentru obtinerea carnetului de sofer vor fi schimbate... Oamenii strazii, in lupta cu gerul! Ei au fost dusi in adaposturile de noapte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x