Antena Căutare

Specialistii ne recomanda sa economisim in moneda nationala. Pariul pe euro, mult prea riscant

Ca la fiecare sfarsit de an, romanii cu ceva agoniseala se intreaba daca e mai bine sa pastreze leii sau sa parieze pe euro. Cei care sunt dispusi sa riste pot cumpara actiuni sau aur, iar cei cu dare de mana sunt sfatuiti sa cumpere un apartament. Sau mai multe, daca isi permit! E sfatul specialistilor.

Un depozit de o mie de euro deschis la inceputul anului valoreaza aasumamcum 4.758 de lei, in timp ce un depozit echivalent in lei valoreaza acum 4.576 de lei. Specialistii spun sa pastram in 2013 leii, daca salariul este in aceeasi moneda. Iar motivul e simplu: „Nu are rost sa ne asumam riscul valutar pentru ca, asa cum arata calculele, riscam sa pierdem daca mizam pe alta valuta decat cea nationala”.

Cert este ca bancile vor oferi in 2013 dobanzi mai mai mici si la depozitele in euro si la cele in lei.

Cei curajosi pot investi la bursa - in 2012 aceasta a crescut cu peste 18 la suta, adica dublu fata de cea mai buna dobanda a bancilor. Exista insa si alternativa aurului, desi in ultima vreme n-a mai mai adus mari castiguri.

Cei care au bani mai multi pot cumpara un apartament. Specialistii spun ca 2013 va fi anul celor mai mici preturi in imobiliare.

Exista si o alta oferta mai la indemana si cu riscuri mici. Loteria Romana organizeaza doua extrageri de Revelion.

foto: Hepta.ro

Romanii au lasat in urma munti de gunoaie. Sarbatorile, un adevarat chin pentru firmele de salubrizare... CAMERA ASCUNSA: Meniu socant de Revelion! La un restaurant din Capitala poti comanda carne de caine...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x