Antena Căutare

E oficial, s-a dat lege! Cine sunt românii care vor beneficia de sporuri de 40 la sută la salariul de bază

Vești bune pentru mii de angajați din România. Potrivit unei ordonanțe de urgență ce a fost adoptată de Guvern, anumite persoane vor beneficia de un spor de 40 la sută la salariul de bază. 

E oficial, s-a dat lege! Cine sunt românii care vor beneficia de sporuri de 40 la sută la salariul de bază
E oficial, s-a dat lege! Cine sunt românii care vor beneficia de sporuri de 40 la sută la salariul de bază

Este vorba despre membrii comitetului director din cadrul direcţiilor de sănătate publică, care vor primi un spor de 40 la sută la salariul de bază pentru condiții epidemiologice deosebite. În același timp, și nspectorii sanitari care fac controale vor beneficia de un spor de 30 la sută.

”Guvernul României a aprobat în şedinţa de astăzi Ordonanţa de urgenţă privind reglementarea unor măsuri. În domeniul medical, actul normativ prevede eliminarea inechităţilor salariale şi ajustarea diferenţelor existente pe perioada stării de alertă constituită conform legii, pentru unele categorii de personal implicate în activităţi de gestionare a cazurilor infectate cu noul corornavirus în vederea asigurării capabilităţii de pregătire pentru un răspuns adecvat”, a transmis, vineri seară, Ministerul Sănătăţii.

Ultimă oră! Legea carantinei, atacată la CCR. Internarea pacienților în spitale ar putea fi din nou sistată

Potrivit acestei hotărâri, comitetul director din cadrul direcţiilor de sănătate publică va beneficia de un spor pentru condiţii epidemiologice deosebite de 40% la salariul de bază, iar inspectorii sanitari care desfăşoară activităţi în domeniul controlului în sănătatea publică de un spor de 30% la salariul de bază.

Mai mult, actul normativ prevede ca, până la data încetării stării de alertă instituită din cauza infecţiilor cu noul coronavirus, orele suplimentare efectuate peste programul normal de lucru de către personalul de specialitate din cadrul direcţiilor de sănătate publică să poată fi plătite conform prevederilor art. 8 alin. (6) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 11/2020.

Cum se va desfășura noul an univerisitar. Universitatea din București ia în calcul trei scenarii

Totodată, prin derogare de la prevederile art. 25 din Legea cadru nr. 153/2017, se creează cadrul legal astfel încât indemnizaţia de detaşare prevăzută la art. 19 din Legea nr. 136/2020 să poată fi plătită în cuantumul prevăzut legal.

Cum se va desfășura noul an univerisitar. Universitatea din București ia în calcul trei scenarii... Adormirea Maicii Domnului, reguli impuse pe 15 august. Credincioşii se vor închina la icoana făcătoare de minuni de la d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x