E oficial, s-a dat lege! Cine sunt românii care vor beneficia de sporuri de 40 la sută la salariul de bază

Vești bune pentru mii de angajați din România. Potrivit unei ordonanțe de urgență ce a fost adoptată de Guvern, anumite persoane vor beneficia de un spor de 40 la sută la salariul de bază. 

E oficial, s-a dat lege! Cine sunt românii care vor beneficia de sporuri de 40 la sută la salariul de bază

Este vorba despre membrii comitetului director din cadrul direcţiilor de sănătate publică, care vor primi un spor de 40 la sută la salariul de bază pentru condiții epidemiologice deosebite. În același timp, și nspectorii sanitari care fac controale vor beneficia de un spor de 30 la sută.

”Guvernul României a aprobat în şedinţa de astăzi Ordonanţa de urgenţă privind reglementarea unor măsuri. În domeniul medical, actul normativ prevede eliminarea inechităţilor salariale şi ajustarea diferenţelor existente pe perioada stării de alertă constituită conform legii, pentru unele categorii de personal implicate în activităţi de gestionare a cazurilor infectate cu noul corornavirus în vederea asigurării capabilităţii de pregătire pentru un răspuns adecvat”, a transmis, vineri seară, Ministerul Sănătăţii.

Ultimă oră! Legea carantinei, atacată la CCR. Internarea pacienților în spitale ar putea fi din nou sistată

Potrivit acestei hotărâri, comitetul director din cadrul direcţiilor de sănătate publică va beneficia de un spor pentru condiţii epidemiologice deosebite de 40% la salariul de bază, iar inspectorii sanitari care desfăşoară activităţi în domeniul controlului în sănătatea publică de un spor de 30% la salariul de bază.

Mai mult, actul normativ prevede ca, până la data încetării stării de alertă instituită din cauza infecţiilor cu noul coronavirus, orele suplimentare efectuate peste programul normal de lucru de către personalul de specialitate din cadrul direcţiilor de sănătate publică să poată fi plătite conform prevederilor art. 8 alin. (6) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 11/2020.

Cum se va desfășura noul an univerisitar. Universitatea din București ia în calcul trei scenarii

Totodată, prin derogare de la prevederile art. 25 din Legea cadru nr. 153/2017, se creează cadrul legal astfel încât indemnizaţia de detaşare prevăzută la art. 19 din Legea nr. 136/2020 să poată fi plătită în cuantumul prevăzut legal.

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri