Cum se va desfășura noul an univerisitar. Universitatea din București ia în calcul trei scenarii

Derularea activităţilor academice în sistemele "faţă în faţă", "blended" şi online sunt cele trei scenarii de lucru pentru desfăşurarea activităţilor în anul universitar 2020 - 2021 la Universitatea Bucureşti.

Cum se va desfășura noul an univerisitar. Universitatea din București ia în calcul trei scenarii

Acestea au fost propuse de Consiliul de Administraţie al UB, urmând ca decizia să fie luată după consultări cu reprezentanţii comunităţii academice, se arată într-un comunicat transmis vineri Agerpres.

Primul scenariu - sistemul "faţă în faţă" presupune dotarea sălilor cu mijloacele specifice de dezinfecţie / sterilizare, introducerea unor secvenţe fizice de triaj sanitar pentru studenţi şi cadre didactice, planificarea accesului în spaţiile de învăţământ pe formaţiuni de studii adecvate capacităţii sălilor şi susţinerea simultană a unor activităţi educaţionale în mai multe săli şi amenajarea spaţiilor educaţionale în conformitate cu standardele sanitare / de distanţare prevăzute în legislaţia conformă.

Citește și:

Anul școlar începe pe 14 septembrie cu elevii în bănci. Școală online doar în zonele cu focar. Iohannis a anunțat cum se vor desfășura orele

Al doilea scenariu - sistem "blended" - implică, în plus faţă de primul, implementarea unei perioade (1-2 săptămâni) de "inducţie" destinată studenţilor de anul I; adaptarea curriculară la derularea activităţilor educaţionale în sistem hibrid; alternarea activităţilor educaţionale faţă în faţă şi online pe parcursul întregului semestru, în funcţie de specificul fiecărei activităţi şi de resursele disponibile, prin împărţirea pe tipuri de activităţi; alternarea activităţilor educaţionale faţă în faţă şi online pe parcursul întregului semestru, în funcţie de specificul fiecărei activităţi şi de resursele disponibile, prin împărţirea pe perioade de timp (de exemplu: o parte din semestru, activităţile educaţionale se susţin online, iar cealaltă parte se susţin faţă în faţă); alternarea activităţilor educaţionale faţă în faţă şi online pe parcursul întregului semestru, în funcţie de specificul fiecărei activităţi şi de resursele disponibile, prin împărţirea pe sub-formaţiuni de studii (de exemplu: într-o perioadă de timp, o parte dintre studenţi desfăşoară activităţi faţă în faţă, iar cealaltă desfăşoară activităţi online, urmând să se facă rocada).

Pentru sistemul "blended" este necesară dotarea spaţiilor educaţionale (a sălilor de curs şi a celor de seminar) cu mijloace multimedia, pentru a putea stabili conexiunea sincron cu studenţii conectaţi online, pregătirea şi administrarea resurselor tehnologice de susţinere a activităţilor online.

Citește și:

Elevii de gimnaziu vor scăpa de câteva materii! Ce discipline ar putea fi scoase din orar! Variantele Ministerului Educației

Scenariul al treilea, în sistem online, presupune adaptarea curriculară la modalităţile de desfăşurare a activităţilor online, pregătirea şi administrarea resurselor tehnologice de susţinere a activităţilor în acest mod; pregătirea cadrelor didactice pentru susţinerea activităţilor online; sprijinirea studenţilor provenind din grupuri vulnerabile pentru participarea la aceste activităţi.

Adaptarea curriculară se va face prin maximizarea interacţiunii faţă în faţă, în funcţie de situaţia pandemică, găsirea celui mai bun compromis între necesitatea prezenţei fizice impuse de specificul fiecărei activităţi educaţionale, disponibilitatea spaţiilor de învăţământ şi de cazare din UB şi gestionarea timpului de lucru al profesorilor şi studenţilor UB.

Potrivit sursei citate, fişele de disciplină vor fi adaptate la un sistem hibrid de predare - învăţare - evaluare (de tip "blended"), bazat pe scenarii flexibile, iar evaluarea periodică, pe parcursul semestrului, în diverse forme, preponderent online, va fi utilizată cât mai mult posibil, urmând ca examenele finale să fie online sau faţă în faţă, cu respectarea unor criterii bine definite de integritate academică.

Asigurarea resurselor educaţionale necesare desfăşurării activităţilor în sistem online sau hibrid presupune utilizarea unei platforme unice de e-learning în fiecare facultate, care va fi folosită de toate cadrele didactice pentru publicarea informaţiilor, materialelor didactice şi pentru susţinerea evaluărilor online pe parcursul semestrului aferente fiecărei discipline.

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri