Antena Căutare

Cum se va desfășura noul an univerisitar. Universitatea din București ia în calcul trei scenarii

Derularea activităţilor academice în sistemele "faţă în faţă", "blended" şi online sunt cele trei scenarii de lucru pentru desfăşurarea activităţilor în anul universitar 2020 - 2021 la Universitatea Bucureşti.

Cum se va desfășura noul an univerisitar. Universitatea din București ia în calcul trei scenarii

Acestea au fost propuse de Consiliul de Administraţie al UB, urmând ca decizia să fie luată după consultări cu reprezentanţii comunităţii academice, se arată într-un comunicat transmis vineri Agerpres.

Primul scenariu - sistemul "faţă în faţă" presupune dotarea sălilor cu mijloacele specifice de dezinfecţie / sterilizare, introducerea unor secvenţe fizice de triaj sanitar pentru studenţi şi cadre didactice, planificarea accesului în spaţiile de învăţământ pe formaţiuni de studii adecvate capacităţii sălilor şi susţinerea simultană a unor activităţi educaţionale în mai multe săli şi amenajarea spaţiilor educaţionale în conformitate cu standardele sanitare / de distanţare prevăzute în legislaţia conformă.

Citește și:

Anul școlar începe pe 14 septembrie cu elevii în bănci. Școală online doar în zonele cu focar. Iohannis a anunțat cum se vor desfășura orele

Articolul continuă după reclamă

Al doilea scenariu - sistem "blended" - implică, în plus faţă de primul, implementarea unei perioade (1-2 săptămâni) de "inducţie" destinată studenţilor de anul I; adaptarea curriculară la derularea activităţilor educaţionale în sistem hibrid; alternarea activităţilor educaţionale faţă în faţă şi online pe parcursul întregului semestru, în funcţie de specificul fiecărei activităţi şi de resursele disponibile, prin împărţirea pe tipuri de activităţi; alternarea activităţilor educaţionale faţă în faţă şi online pe parcursul întregului semestru, în funcţie de specificul fiecărei activităţi şi de resursele disponibile, prin împărţirea pe perioade de timp (de exemplu: o parte din semestru, activităţile educaţionale se susţin online, iar cealaltă parte se susţin faţă în faţă); alternarea activităţilor educaţionale faţă în faţă şi online pe parcursul întregului semestru, în funcţie de specificul fiecărei activităţi şi de resursele disponibile, prin împărţirea pe sub-formaţiuni de studii (de exemplu: într-o perioadă de timp, o parte dintre studenţi desfăşoară activităţi faţă în faţă, iar cealaltă desfăşoară activităţi online, urmând să se facă rocada).

Pentru sistemul "blended" este necesară dotarea spaţiilor educaţionale (a sălilor de curs şi a celor de seminar) cu mijloace multimedia, pentru a putea stabili conexiunea sincron cu studenţii conectaţi online, pregătirea şi administrarea resurselor tehnologice de susţinere a activităţilor online.

Citește și:

Elevii de gimnaziu vor scăpa de câteva materii! Ce discipline ar putea fi scoase din orar! Variantele Ministerului Educației

Scenariul al treilea, în sistem online, presupune adaptarea curriculară la modalităţile de desfăşurare a activităţilor online, pregătirea şi administrarea resurselor tehnologice de susţinere a activităţilor în acest mod; pregătirea cadrelor didactice pentru susţinerea activităţilor online; sprijinirea studenţilor provenind din grupuri vulnerabile pentru participarea la aceste activităţi.

Adaptarea curriculară se va face prin maximizarea interacţiunii faţă în faţă, în funcţie de situaţia pandemică, găsirea celui mai bun compromis între necesitatea prezenţei fizice impuse de specificul fiecărei activităţi educaţionale, disponibilitatea spaţiilor de învăţământ şi de cazare din UB şi gestionarea timpului de lucru al profesorilor şi studenţilor UB.

Potrivit sursei citate, fişele de disciplină vor fi adaptate la un sistem hibrid de predare - învăţare - evaluare (de tip "blended"), bazat pe scenarii flexibile, iar evaluarea periodică, pe parcursul semestrului, în diverse forme, preponderent online, va fi utilizată cât mai mult posibil, urmând ca examenele finale să fie online sau faţă în faţă, cu respectarea unor criterii bine definite de integritate academică.

Asigurarea resurselor educaţionale necesare desfăşurării activităţilor în sistem online sau hibrid presupune utilizarea unei platforme unice de e-learning în fiecare facultate, care va fi folosită de toate cadrele didactice pentru publicarea informaţiilor, materialelor didactice şi pentru susţinerea evaluărilor online pe parcursul semestrului aferente fiecărei discipline.

Scandal monstru la Spitalul Judeţean Ilfov. Momentul în care managerul jignește o asistentă în faţa tuturor colegilor: ”... E oficial, s-a dat lege! Cine sunt românii care vor beneficia de sporuri de 40 la sută la salariul de bază...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 1 noiembrie 2024. Iamina și Camelia au ajuns aproape la final! Ce sumă au câștigat
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 1 noiembrie 2024. Iamina și Camelia au ajuns aproape la final! Ce sumă au câștigat Luni, 04.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x