Oficial! Ce efecte adverse are primul vaccin pentru COVID-19, produs în Rusia! „Le este strict interzis unor categorii de persoane!”

Primul vaccin pentru COVID-19, anunțat de Rusia, a fost testat pe 38 de persoane și are unele efecte adverse, fiindu-le strict interzis anumitor persoane, conform unor documente oficiale.

Oficial! Ce efecte adverse are primul vaccin pentru COVID-19, produs în Rusia! Ce li s-a întâmplat persoanelor pe care a fost testat. „Este strict interzis unor categorii de persoane!”

profimediaimages.ro

Vaccinul pentru COVID-19 făcut în Rusia a fost înregistrat după doar 42 de zile de cercetări, potrivit agenției de presă Fontanka, iar eficiența acestuia nu ar fi garantată.

Unul dintre documentele înscrise pentru înregistrarea acestui vaccin COVID-19 arată că „nu s-au făcut studii clinice referitoare la eficiența sa din punct de vedere epidemiologic”, cu toate că liderul rus Vladimir Putin susține că acesta a trecut de toate „testele necesare”.

Totodată, au fost ridicate semne de întrebare cu privire la capacitatea acestui vaccin pentru COVID-19 de a genera suficienți anticorpi, după ce Vladimir Putin a anunțat că inclusiv propria lui fiică i-a dezvoltat, datorită vaccinului numit „Sputnik V”.

Mai mulți oameni de știință l-au criticat pe Vladimir Putin pentru atitudinea lui „iresponsabilă” cu privire la acest vaccin ce ar piutea înrăutăți pandemia de coronavirus, dacă se va dovedi ineficient.

Ce efecte adverse provoacă primul vaccin pentru COVID-19, anunțat de Rusia

Deși Vladimir Putin a spus că fiica lui nu a suferit efecte adverse ale vaccinului rusesc pentru COVID-19, în afară de puțină febră, jurnaliștii de la Fontaka au scris că, de fapt, vaccinul are o listă lungă de efecte adverse, ce au apărut „frecvent și foarte frecvent”.

Mai exact, la cei 38 de adulți care s-au oferit pentru a testa vaccinul pentru COVID-19, au fost înredistrate 144 de efecte adverse distincte. Cele mai multe au trecut „fără consecințe”, dar în cea de-a 42-a zi de studiu, 31 dintre aceste efecte adverse persistau.

Între afectele adverse ale primului vaccin pentru COVID-19, produs în Rusia, se numără: umflături, durere, hipertermie - creștere a temperaturii corpului, precum și mâncărimi la locul în care s-a făcut vaccinarea.

Cine va avea prioritate la dozele de vaccin COVID-19, în România. Nelu Tătaru a făcut anunțul!

Alte afecte ale primului vaccin pentru COVID-19 ce au fost raportate sunt: slăbiciune fizică sau lipsă de energie, indispoziție, febră, lipa apetitului, dureri de cap, diaree, congestie nazală, durere în gât și nas curgător.

Testele ar fi artat că în cea de-a 42-a zi de la vaccinare, voluntarii aveau anticorpi sub nivelurile medii, conform Daily Mail.

Oficial! Ce efecte adverse are primul vaccin pentru COVID-19, produs în Rusia! „Le este strict interzis unor categorii de persoane!”

Vladimir Putin

profimediaimages.ro

Citește și
colaj de fotografii cu anamaria prodan si laurentiu reghecampf
Reacția Anamariei Prodan, după ce au apărut primele imagini cu Laurențiu Reghecampf pupat de amanta sa
Reacția Anamariei Prodan, după ce au apărut primele imagini cu Laurențiu Reghecampf pupat de amanta sa
colaj de fotografii cu angelina jolie intrun plover gri și fusta alb
Angelina Jolie, apariție îngrijorătoare în public. Paparazzi au surprins detalii care trădează cât de slabă este
Angelina Jolie, apariție îngrijorătoare în public. Paparazzi au surprins detalii care trădează cât de slabă este
colaj de imagini cu morgana din videoclipurile la manelele ei
O mai ții minte pe Fata Morgana? Iată cum arată acum Alina Cristina Coman, după ce a învins cancerul de piele
O mai ții minte pe Fata Morgana? Iată cum arată acum Alina Cristina Coman, după ce a învins cancerul de piele
Mai multe articole

Categoriile de oameni pentru care primul vaccin pentru COVID-19, produs în Rusia, este strict interzis

Primul vaccin pentru COVID-19, produs în Rusia, este strict interzis pentru persoanele cu vârste sub 18 ani sau peste 60 de ani, din cauza lipsei cercetărilor cu privire la posibilul impact al acestuia asupra lor.

De asemenea, acest vaccin nu le este recomandat femeilor însărcinate sau celor care alăptează, pentru că „nu a fost studiată eficacitatea și siguranța vaccinului pentru COVID-19”, la aceste categorii de persoane.

Două noi simptome ale infecției cu coronavirus, descoperite! Medicii ORL, în alertă! „Este nevoie urgent de acțiune!”

Nu a fost studiată nici interacțiunea vaccinului pentru COVID-19 cu alte medicamente ori dacă persoanele care se vaccinează se pot urca în siguranță la volan.

Este recomandată „prudență” în administrarea acestui vaccin pentru COVID-19 la persoanele care suferă de boli cronice la rinichi și ficat ori care suferă de diabet, epilepsie, precum și cele care au făcut un atac cerebral ori au avut probleme la sistemul de circulație, boli autoimune, alergii, eczeme, atopie ori imunodeficiență.

Documentele oficiale mai aerată că primul vaccin din lume pentru COVID-19, produs în Rusia, trebuie să fie păstrat la temperaturi mai mici de -18 grade Celsius. Îănainte de utilaizare, trebuiw ținut la temperatura camerei, dar nu mai mult de 30 de minute.

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri