- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Multe afaceri s-au închis deja definitiv, ceea ce înseamnă că multe persoane au rămas fără un loc de muncă. Astfel, potrivit analiștilor, Guvernul ar trebui să aplice cât mai repede măsurile de sprijin adoptate.
Analiștii economici spun că adevarata criză generată de pandemia de coronavirus se va resimți abia la iarnă. Tot atunci se va vedea și impactul majorarii pensiilor și alocațiilor.
Salariile ar putea să scadă, în România
Experții atrag atenția și că salariile ar putea să scadă, în România, din cauza crizei generate de pandemia de coronavirus.
„Veștile nu sunt bune și avem foarte multe riscuri la orizont. Pe finalul acestui an ne așteptăm la probleme pentru companii, de aceea există riscul ca salariile să scadă sau chiar șomajul să crească și în acest context, din păcate gospodăriile din România, familiile, nu sunt pregătite pentru că nu au investiții care să producă pentru ele”, a spus analistul economic Iancu Guda.
Statul a cheltuit mai mult decât a încasat de la începutul anului și până acum, iar viitorul incert ar putea crește și mai mult deficitul bugetar. Guvernul lucrează pe un scenariu cu un deficit bugetar cuprins între 2 și 3% din PIB. Banca Națională a României și Comisia Europeană spun însă că deficitul va fi mult mai mare, undeva la aproximativ 6% din PIB.
„Avem deja un deficit la primele 6 luni de 4,6%, este hazardat să spui că vei avea sub 5% deficit pentru întreg anul”, arată Iancu Guda, analist economic.
„Undeva la 7% este un procent previzibil pentru situația actuală, dar dacă se prelungește în continuare scadența taxelor, atunci deficitul va fi mai mare de 7%, probabil se va duce într-un 10%”, prognozează expertul Adrian Bența, potrivit digi24.ro.
Ministrul de finanțe a declarat în repetate rânduri că economia României va avea o revenire în V, adică după o scădere bruscă, o creștere la fel de bruscă. Analistul Adrian Bența, însă, crede că va fi mai degrabă vorba despre o revenire în U - o adâncire punctuală undeva în noiembrie, decembrie a căderii activității economice și o reluare a activității în doi-trei ani.
Prejudicii în gestionarea banului public, în perioada stării de urgență! La ce sumă s-au ridicat. Raport întocmit de Cur... „Mi-ar fi putut lăsa copiii fără tată!”. Avea cancer, dar doctorul l-a trimis liniștit acasă. „A explicat de ce a ratat ...