Previziune sumbră de la analiștii economici! Când va fi România lovită de „adevărata criză”. „Avem foarte multe riscuri la orizont”

Analiștii economici au avertizat că adevărata criză economică, din cauza pandemiei de coronavirus, urmează să lovească România.

Previziune sumbră de la analiștii economici! Când va fi România lovită de „adevărata criză”. „Avem foarte multe riscuri la orizont”

profimediaimages.ro

Multe afaceri s-au închis deja definitiv, ceea ce înseamnă că multe persoane au rămas fără un loc de muncă. Astfel, potrivit analiștilor, Guvernul ar trebui să aplice cât mai repede măsurile de sprijin adoptate.

Analiștii economici spun că adevarata criză generată de pandemia de coronavirus se va resimți abia la iarnă. Tot atunci se va vedea și impactul majorarii pensiilor și alocațiilor.

Salariile ar putea să scadă, în România

Experții atrag atenția și că salariile ar putea să scadă, în România, din cauza crizei generate de pandemia de coronavirus.

„Veștile nu sunt bune și avem foarte multe riscuri la orizont. Pe finalul acestui an ne așteptăm la probleme pentru companii, de aceea există riscul ca salariile să scadă sau chiar șomajul să crească și în acest context, din păcate gospodăriile din România, familiile, nu sunt pregătite pentru că nu au investiții care să producă pentru ele”, a spus analistul economic Iancu Guda.

Prognoză sumbră pentru România! Când am putea depăși pragul de 2.800 de noi cazuri de COVID-19 și 70 de noi decese, pe zi!

Statul a cheltuit mai mult decât a încasat de la începutul anului și până acum, iar viitorul incert ar putea crește și mai mult deficitul bugetar. Guvernul lucrează pe un scenariu cu un deficit bugetar cuprins între 2 și 3% din PIB. Banca Națională a României și Comisia Europeană spun însă că deficitul va fi mult mai mare, undeva la aproximativ 6% din PIB.

„Avem deja un deficit la primele 6 luni de 4,6%, este hazardat să spui că vei avea sub 5% deficit pentru întreg anul”, arată Iancu Guda, analist economic.

Oficial! Ce efecte adverse are primul vaccin pentru COVID-19, produs în Rusia! „Le este strict interzis unor categorii de persoane!”

„Undeva la 7% este un procent previzibil pentru situația actuală, dar dacă se prelungește în continuare scadența taxelor, atunci deficitul va fi mai mare de 7%, probabil se va duce într-un 10%”, prognozează expertul Adrian Bența, potrivit digi24.ro.

Ministrul de finanțe a declarat în repetate rânduri că economia României va avea o revenire în V, adică după o scădere bruscă, o creștere la fel de bruscă. Analistul Adrian Bența, însă, crede că va fi mai degrabă vorba despre o revenire în U - o adâncire punctuală undeva în noiembrie, decembrie a căderii activității economice și o reluare a activității în doi-trei ani.

Parteneri
Meghan Markle împlinește 40 de ani. Detalii mai puțin știute despre Ducesa de Sussex
Meghan Markle împlinește frumoasa vârstă de 40 de ani și pare mai fericită ca niciodată. Ducesa de Sussex are alături o familie frumoasă și multă dragoste primită din partea celor apropiați. Oamenii sunt nerăbdători să vadă cum își va serba aceasta aniversarea, mai ales că sursele au speculat faptul că Ducesa ar fi angajat un organizator de petreceri care a colaborat inclusiv cu celebra Oprah Winfrey.
Catine.ro
Ultimele știri