Antena Căutare

Starea de alertă, prelungită cu 30 de zile. Ce modificări au intevenit în privința restricțiilor. Raed Arafat a făcut anunțul

Autoritățile au prelungit starea de alertă cu încă 30 de zile, însă regulile știute până acum au suferit modificări. Raed Arafat a anunțat cum se schimbă regulile în următoarea lună.

Raed Arafat, purtând masca de protecție, la conferință
Raed Arafat a anunțat ce modificări au intervenit la regulile pentru Starea de alertă | Hepta

Șeful DSU a făcut precizări referitoare la prelungirea stării de alertă pe teritoriul țării noastre. În urma ședinței de Guvern care a avut loc joi după-amiaza, Raed Arafat a amintit de schimbările care intră în vigoare.

Astfel, printre schimbările care au loc se numără creșterea numărului de persoane care au voie să participe la un eveniment cultural în aer liber. De asemenea, la mesele de la terase nu va mai exista limita de 6 persoane, iar la evenimente precum nunțile, Arafat a anunțat că suprafața destinată unei persoane scade de la patru la doi metri.

În același timp, o modificare importantă adusă regulilor privind starea de alertă se referă la persoanele care au fost infectate cu Covid-19. Dacă până acum trebuia să fi trecut cel mult 90 de zile de la infectare pentru a putea circula în țările europene cu certificatul verde, acum limita a crescut la 180 de zile.

Raed Arafat, despre prelungirea stării de alertă. Ce modificări au intervenit

„Astăzi a fost prelungită starea de alertă pentru încă 30 de zile. În cele care au fost aprobate au fost realizate unele modificări pe care le anunţ acum. Poate cea mai importantă modificare îi vizează pe cei care au trecut prin boală. Până acum, noi am mers între 14 – 90 de zile, urmează să fie modificat de 14 la 180 de zile, ca să vină în concordanţă cu OUG privind certificatul digital şi abordarea europeană”, a declarat Secretarul de Stat Raed Arafat, după ședința de Guvern de pe 8 iulie, potrivit news.ro.

Citește și: Cum va funcționa „pașaportul Covid-19” pentru România. Ce date personale vor conține certificatele digitale verzi

De asemenea, Raed Arafat a vorbit și despre locurile de joacă pentru copii. Dacă până acum însoțitorii copiilor erau obligați să fie vaccinați, acum a dispărut această obligativitate.

Citește și: Raed Arafat s-a vaccinat anti-Covid: „Foarte uşor a fost. Nu am recomanda oamenilor să se vaccineze, dacă noi nu ne-am vaccina”

“Activităţile instituţiilor publice sau private de cultură care administrează spaţii speciale destinate activităţilor cultural-artistice în aer liber se permite până la o mie de persoane, pe scaune. La organizarea de evenimente private, nunţi, botezuri, suprafaţa pe persoană scade de la patru la doi metri ca să fie toate la fel, că aveam unele doi şi unele patru metri, acum o să fie doi metri pătraţi. La organizarea de evenimente private aferente, mesele festive, din nou doi metri în loc de patru. La locurile de joacă pentru copii nu se va mai solicita ca însoţitorii să fie vaccinaţi”, a precizat Arafat.

România se află în stare de alertă de un an și două luni. În luna martie a anului 2020 România a intrat în stare de urgență, pe fondul pandemiei de coronavirus, iar pe 15 mai 2020 țara noastră a intrat în stare de alertă. De atunci, starea de alertă a fost prelungită în fiecare lună.

(P) Care sunt avantajele și dezavantajele unor centrale termice pe gaz?... Rezultate finale Bacalaureat 2021. Lista notelor obținute de absolvenți după afișarea rezultatelor de la contestații...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x