Antena Căutare

Statul în care a crescut numărul cazurilor de lepră. Ce este și cum se manifestă boala

Statul Florida se confruntă cu o creștere a cazurilor de lepră. Partea centrală reprezintă 81% dintre cazurile raportate.

spital Galerie
Statul în care a crescut numărul cazurilor de lepră. Ce este și cum se manifestă boala | Shutterstock, Profimedia

Florida a înregistrat o creștere uriașă a cazurilor de lepră, cu dovezi tot mai mari care sugerează că boala devine endemică în sud-estul Statelor Unite, relatează Daily Mail.

Citește și: Cât de des ar trebui să ne spălăm vara, conform specialiștilor. Răspunsul la care nu te așteptai

Statul în care a crescut numărul cazurilor de lepră. Ce este și cum se manifestă boala

Lepra, care este cunoscută științific ca boala Hansen, este o boală infecțioasă cronică care afectează în principal pielea și sistemul nervos periferic.

Numărul cazurilor de lepră raportate în statele din sud-estul Americii s-a dublat în ultimul deceniu, potrivit CDC.

Florida este martoră la o creștere a cazurilor de lepră fără factori de risc tradiționali, a adăugat organizația.

Acesta a menționat că Florida centrală reprezintă 81% din cazurile raportate în stat și aproape o cincime din cazurile raportate la nivel național.

Au fost 159 de cazuri noi raportate în SUA în 2020, a spus CDC într-o scrisoare de cercetare publicată recent cu privire la bolile infecțioase, citând date din National Hansen's Disease Program.

Citește și: Care este cea mai potrivită oră de somn. Dr. prof. Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă: “Procesele nervoase majore se curăță”

Aproape 70% dintre aceste noi cazuri au fost raportate în Florida, California, Louisiana, Hawaii, New York și Texas.

CDC a recomandat ca vizita turiștilor în Florida să fie luată în considerare atunci când se efectuează monitorizarea contactelor cu lepră în orice stat.

Se spune că mai mulți pacienți cu cazuri noi din centrul Floridei nu au demonstrat nicio dovadă clară a expunerii la zoonoză, adică transmiterea agenților patogeni de la animalele sălbatice la oameni, sau a unor factori de risc cunoscuți în mod tradițional.

Acesta a adăugat că lepra a fost neobișnuită din punct de vedere istoric în Statele Unite; rata de incidență a atins un vârf în jurul anului 1983 și o reducere drastică a numărului anual de cazuri documentate din anii 1980 până în 2000.

Cu toate acestea, de atunci, rapoartele demonstrează o creștere treptată a incidenței leprei în SUA.

Lepra este o boală raportabilă în Florida și este monitorizată în primul rând prin supraveghere pasivă.

Practicanții sunt obligați să raporteze lepra în stat până în următoarea zi lucrătoare, potrivit Departamentului de Sănătate din Florida.

Urmărirea contactelor este esențială pentru identificarea surselor și reducerea transmiterii.

În iunie, CDC a publicat o alertă după ce cinci cazuri de malarie cu transmitere locală au fost raportate pe parcursul a două luni - patru cazuri în Florida și unul în Texas.

Este prima dată în ultimii 20 de ani când malaria cu transmitere locală este raportată în SUA.

Potrivit Departamentului de Sănătate din Florida, șapte cazuri locale de malarie au fost tratate și s-au recuperat, începând cu 20 iulie, iar toate cazurile au fost izolate în comitatul Sarasota.

Lepra este o boală cauzată de o bacterie numită Mycobacterium leprae.

Boala este renumită pentru că se dezvoltă extrem de lent. Bacteriile se reproduc lent și este posibil ca oamenii să nu dezvolte simptome timp de zeci de ani după ce au fost expuși.

Timpul mediu este de aproximativ cinci ani, dar este posibil ca unele persoane să nu dezvolte semne mai mult de 20 de ani după ce au intrat în contact cu bacteriile.

Simptomele leprei includ pete de piele decolorată, amorțeală, slăbiciune musculară, probleme oculare, nas înfundat și sângerări nazale și ulcere pe tălpile picioarelor.

Se crede că peste 200.000 de oameni sunt diagnosticați cu această boală în întreaga lume, cu 60% din cazuri în India.

Brazilia și Indonezia au, de asemenea, un număr relativ mare de infecții.

S-a considerat istoric că lepra a fost o boală contagioasă a pielii, care a determinat societățile să alunge victimele în colonii, dar oamenii de știință cred acum că boala se răspândește lent dacă oamenii inhalează bacteriile.

Boala poate provoca leziuni progresive ale nervilor, slăbiciune și deteriorarea membrelor, a cărnii și a trăsăturilor feței dacă este lăsată netratată, dar antibioticele o pot vindeca acum.

De ce au plecat toți secretarii personali ai lui Kate Middleton, de-a lungul timpului. Prințesa a rămas, din nou, fără a... Un român s-a supărat după ce a văzut cât trebuie să plătească pentru o felie de lămâie, la un restaurant de pe litoralul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x