Antena Căutare

Costurile carantinei, cât ale unui sejur la 5 stele! Statul platește 4200 lei pentru fiecare persoană carantinată în cele 14 zile

Pentru fiecare persoană carantinată, statul român plătește fabuloasa sumă de 4.200 de lei. În județul Alba, de exemplu, sunt în acest moment peste 500 de oameni aflați în carantină. Costul unei zile, de om, este de 230 de lei, cazarea, la care se adaugă 70 de lei masa. În total, 300 ron, timp de 14 zile. Astfel, aproape 1.000 de euro dau autoritățile, pentru carantină.

Costurile carantinei, cât ale unui sejur la 5 stele! Statul platește 4200 lei pentru fiecare persoană carantinată în cele 14 zile Galerie
Așa arată mâncarea oferită oamenilor aflați în carantină, la Botoșani | botosaneanul.ro

Publicația locală alba24.ro a strâns date de la primărie, reprezentanții statului însărcinați să se ocupe de chestiunea caratinei. Costul pe fiecare persoană carantinată ajunge în aceste condiții la 4.200 de lei, pentru cele 14 zile impuse de lege.

Plata acestor sume se face în baza unui decont făcut cu primaria localității în care se află locul de cazare. Deocamdată, nici o primărie nu ar fi transmis aceste deconturi, mai scrie sursa citată.

Citește și: „Confundați carantina cu sejurul?!”. Managerul unui hotel în care stau români, detalii revoltătoare: „Obiecte smulse din pereți, gunoaie aruncate de la balcon și urlete”

Cum se aleg spațiile de cazare? Comisie formată din reprezentanți ale instituțiilor locale

Criteriul de selecție și aprobarea unității de cazare se face, potrivit regelmentărilor în vigoare, de către o comisie formată din reprezentanții mai multor instituții cu atribuții în această perioadă: DSP, IPJ, ISU, DSP, Instituția Prefectului. Părerile sunt împărțite, asta pentru că unii se arată mulțumiți de condițiile de cazare și de mâncare, în timp ce alții reclamă "bătăi de joc".

”Nu știm nimic despre deratizarea auto, nu lasă pe nimeni să ia din mașini bagajele… De exemplu, noi am adus dulciuri pentru Paște. Sunt în portbagaj, iar pe căldura asta se topesc. Am sunat la DSP și nimeni nu știe nimic. Sunt aici de vineri, rog a se lua măsuri măcar să lase să ia bagajele din mașină că până în 17 aprilie când ne lasă acasă, se fac terci în portbagaj”, a povestit un carantinat pentru publicația locală citată.

Costurile carantinei, cât ale unui sejur la 5 stele! Statul platește 4200 lei pentru fiecare persoană carantinată în cele 14 zile

(*Așa arată persoana care duce mâncare carantinaților din Botoșani; Foto: botosaneanul.ro)

Citește și: „Vi s-a dat puterea să vă bateţi joc de oameni?”. Doi soți, amendați cu 4.000 de lei, deși aveau declarații, în Aiud! Reacția Poliției - FOTO

Oamenii spun că ar prefera să fie testați și trimiși acasă, în loc să fie ținuți două săptămâni în carantină, pe banii statului.

”Nu-i înțeleg de ce ne tine aici închiși pe cameră. Nu are statul ce să facă cu banii pe care îi cheluie aici? De ce nu ni se face un test și dacă e totul ok, să ne lase acasă la familii. De cânt suntem aici, deja de șase zile, nu ne-a făcut nimeni nimic. Nici măcar să ne ia o temperatură. Aici unde suntem noi, sunt condiții bune, nu ne putem plânge, dar se cheltuiesc bani fără sens” a transmis un bărbat, aflat într-un centru de carantină în Alba Iulia.

Ce se întâmplă cu stimulentul de inserție pentru părinții care vor să revină la serviciu, dar al căror angajator şi-a su... Amendat cu 20.000 de lei pentru că avea poftă să bea o bere cu un prieten. Cum s-a ajuns la suma record...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x