Antena Căutare

Ștefan Mandachi, românul care a construit primul singurul metru de autostradă din Moldova, s-a dezlănțuit: „Sistemul te momește către minciuni, corupție și evaziune!”

Ștefan Mandachi este proprietarul unui lanț de restaurante de tip fast-food, și cel care a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldova! Omul de afaceri a fost nevoit să își închidă unul dintre cele 40 de restaurante, din lipsă de personal.

Ștefan Mandachi este proprietarul unui lanț de restaurante de tip fast-food, și cel care a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldova! Omul de afaceri a fost nevoit să își închidă unul dintre cele 40 de restaurante, din lipsă de personal. Mandachi a transmis un mesaj dur autorităților române, pe care le consideră direct responsabile pentru criza forței de muncă din țară.

Ștefan Mandachi, care deține 40 de restaurante de tip fast-food în țară, a vrut să protesteze față de faptul că autoritățile din România sunt dezinteresate și nu construiesc autostrăzi. Astfel, el a construit un metru de autostradă, undeva între Putna și Voroneț, care este și singurul metru de autostradă din Moldova.

În luna August, Mandachi a fost nevoit să își închidă un restaurant, pentru că „NU AM CU CINE SĂ LUCREZ”. Afaceristul a publicat un text extrem de dur pe pagina personală de Facebook, în care critică politica de impozitare din România:

Am decis să închid un restaurant A la carte' pentru că NU AM CU CINE SĂ LUCREZ. Capitulez! Refuz să-mi bat joc de mine și să fiu sado-maso continuând în condițiile generate de către Stat (și acceptate tacit de noi, fricoșii).

Trebuie să fii Superman ca să inițiezi sau să dezvolți o afacere cu un bazin gol de salariați! Efectiv înotăm într-o piscină fără apă. Nu mai ai cu cine lucra într-un mediu de afaceri neprietenos, toxic, labil, prigonitor, incorect și amenințător.

Statul nu te lasă să-ți plătești decent un salariat. Îți spune irevocabil și nenegociabil: NU!
Dacă vreau să-mi plătesc cu 5000 lei un angajat (și am mulți cu salarii mult mai mari), voi plăti contribuții și taxe în valoare de 72% raportat la cei 5000 lei (mă raportez la net, nu la brut, unde ar fi 43 procente) !!! #ȘAPTEJDOILASUTĂ! În total pentru un salariu net de 5000 lei, angajatorul plătește 8740 lei.

Sistemul pe care Statul ni-l pune la dispoziție pentru a face afaceri este microbian: te momește către minciuni, corupție și evaziune. (...)

Forța de muncă abilă și profesionistă a migrat, iar ceea ce a rămas în România sunt în general necalificați, care sunt conștienți de poziția lor de putere și profită de contextul CREAT DE CĂTRE STAT ca să manipuleze și să condiționeze pe angajator. Prefer să nu mă mai cert cu bucătari incompetenți și mofturoși a căror genetică și comportament le-a CONSRUIT TOT STATUL. Angajatul iresponsabil este creația Statului român. (...)

Și dacă tot sunt tare-n clanță, iată și o soluție:
Statule, dar de ce nu renunți la 30% din cei 72% cu care ne jăcmănești la dată și oră fixă în fiecare lună pe 25? De ce ne buzunărești, ciorditorule? Renunță la 30% din taxe iar mai apoi ne obligi să-i dam salariatului ca să nu mai plece în Anglia, Germania și Spania! Nu ni-i dai nouă, că deh, noi suntem hoți, dar dă-i salariatului! Pentru că oricum tu HABAR NU AI ce să faci cu ei și-i cheltui după ureche! Ai dovedit că ești analfabet în a investi banii în economie și în a reține salariații în țară, pentru că suntem primii după Siria la migrație. PRIMII DUPĂ SIRIA, nebunule!

Sau ar mai fi o a doua soluție, de rezervă... Imaginează-ți Statule, cum ar fi dacă mai multe milioane ca mine, nu ți-am mai plăti taxele (că nu avem de unde, să zicem). Așa... preventiv. Vreo 3 luni... Nu ne-ai mai întoarce curu'!”, a scris Ștefan Mandachi.

Textul integral, în postarea de mai jos:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Craiova: O femeie de 73 de ani a murit după ce a căzut de la etajul şase al blocului unde locuia; poliţiştii au deschis ... Mii de copii învață în școli în care nu există medic! Dacă aceștia pățesc ceva trebuie să sune la 112...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x