Antena Căutare

Se dau bani de la stat! În ce condiții pot să primească acești români 2.500 de lei! 

Vești bune pentru persoanele care urmează să devină părinți. Acestea pot beneficia în continuare de stimulentul financiar în valoare de 2.500 de lei, în cazul în care cel puțin unul dintre părinți are domiciliul în București, iar copilul s-a născut într-o maternitate din Capitală. 

Vești bune pentru persoanele care urmează să devină părinți. Acestea pot beneficia în continuare de stimulentul financiar în valoare de 2.500 de lei, în cazul în care cel puțin unul dintre părinți are domiciliul în București, iar copilul s-a născut într-o maternitate din Capitală.

Termenul de depunere a actelor este de cel mult o lună de la naşterea copilului iar sumele se acordă prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București. De asemenea, persoanele care doresc să beneficieze de acest stimulent trebuie să nu aibă datorii față de bugetul local.

Măsură luată de Primăria București este justificată de scăderea natalității: ”Reducerea continuă a natalităţii, în paralel cu o creştere constantă a numărului vârstnicilor va determina schimbarea echilibrului între generaţii, cu consecinţe majore asupra dezvoltării socio-economice viitoare prin reducerea progresivă a disponibilităţii privind resursele umane. (…) Propunem acordarea unui stimulent financiar pentru nou-născuţi în cuantum de 2.500 de lei net/nou-născut, având în vedere multiplele cheltuieli pe care o familie tânără trebuie să le realizeze odată cu venirea pe lume a unui nou născut”, explică iniţiatorii proiectului.

Pentru a beneficia de acești bani tot ce trebuie să faceți este să depuneți o cerere, pe care o găsiți în locațiile de depunere, însoțită de documentele doveditoare se va depune în termen de maxim o luna de la nașterea copilului la una din urmatoarele adrese :

  • Sos. Ștefan cel Mare nr. 1, (PERLA) sector 1.
  • în incinta Complexului de Servicii Sociale – OMINIS – Aleea Turnu Măgurele nr. 17A, sector 4.
  • în incinta sediului Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București – Str. Constantin Mille nr. 10, sector 1.

Bani de la stat, pentru această categorie de români! Singura condiție pe care trebuie să o îndeplinească pentru a primi mii de euro

Programul de lucru pentru depunerea dosarelor:

  • Luni – Joi, între orele 9.00 – 15.00

Actele necesare la depunerea dosarului pentru stimulent financiar nou-născuți:

– Cerere tipizată (se completează la locațiile de depunere sau se descarcă de AICI).

– Declarație de consimțământ (se completează la locațiile de depunere sau se descarcă de AICI), completată de părintele care nu se prezintă la depunere sau în contul căruia nu se virează stimulentul/nu ridică simulentul. Această declarație este necesară pentru prevenirea situațiilor în care unul dintre părinți nu este de acord ca celălalt părinte să încaseze/ridice stimulentul.

Se dau bani de la Primărie! Ce trebuie să facă românii ca să primească între 1.000 și 5.000 de lei

De asemenea, vinerea nu se primesc dosare pentru acordarea stimulentului pentru nou-născut, potrivit autorităților.

Vineri, ultima zi de școală pentru elevi. Epidemia de gripă ar putea prelungi vacanța... Video. A lovit cu viteză două mașini parcată, iar una a fost proiectată într-o benzinărie. Clienții din interior, în sta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x