Antena Căutare

Strainii aleg sa se trateaze in Romania! Interventiile sunt de doua ori mai ieftine

E scump pentru romani, dar e chilipir pentru straini. Orice interventie medicala in Romania este la jumatate de pret. Asa ca intre un drum pe Transfagarasan si o escala pe litoral, turistii straini se opresc sa-si mai faca un implant dentar sau o operatie estetica. Bugetul de vacanta acopera inclusiv serviciile medicale.

Francesco este un italian care nu prea pricepe limba romana. Dar asta nu l-a impiedicat sa vina in Bucuresti pentru o interventie chirurgicala la o clinica privata.

"Am descoperit ca se face o operatie chirurgicala si costa mult mai putin, doar 1600 de euro", spune Francesco.

In Italia, aceeasi interventie l-ar fi costat dublu. In plus, la noi beneficiaza de grija si atentie sporita din partea personalul medical care il trateaza. Acasa, pe aceiasi bani, abia daca ar fi fost lasat sa treaca de poarta spitalului. In Romania, ii mai raman bani si pentru distractie. Francesco nu este singurul strain care vine in tara noastra pentru serviciile medicale.

"Anul asta am operat din Belgia, din Austria, din Italia, din Franta, din Spania. Personal, am pacienti de peste tot", a declarat chirurgul estetician, Calin Dobos.

"Un implant costa o mie de euro in Italia. La noi costa sub 500 de euro sau in jur de 500", spune un medic stomatolog.

Strainii vin la noi in special pentru operatii estetice si tratamente stomatologice. Asa ca agentiile de turism si clinicile private s-au orientat rapid si au facut pachete speciale pentru ei. Pentru transport, cazare, operatie si distractie costurile pleaca de la 400 - 500 de euro de persoana. Cele mai ieftine sunt pachetele balneo si spa.

Totusi, sunt mai putini strainii veniti la tratament in Romania in comparatie cu perioada lui Ceausescu. Un lucru explicabil, de altfel. Orase precum Oradea si Constanta au ramas cunoscute inca din anii '70 pentru tratamentele geriatrice. Din pacate, tot de atunci a ramas si infrastructura. In prezent, mare parte din turismul medical de la noi este sustinut de clinicile private.

FOTO: Intact Images

Atacatorii batranului din Medias au fost identificati de politisti... Ordin de la Minister! Invatatoarele vor evalua pozitia corpului si igiena elevilor din clasele pregatitoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x