Antena Căutare

Studiu: 96% dintre romani cred ca in tara lor coruptia este o problema majora

Conform unui studiu Eurobarometru, aproximativ 96% dintr romani sunt "total de acord" ca in tara lor coruptia este o problema majora, informeaza Mediafax.

Romanii (78%), alaturi de greci (80%) si bulgari (75%) sunt printre cetatenii europeni care cred ca in tara lor coruptia este mai raspandita comparativ cu alte state membre UE.


Situatia este inca si mai grava in Gecia, unde 98% dintre cetateni considera coruptia ca o problema majora a tarii lor. In Portugalia si Cipru, 97% dintre respondenti au impartasit aceasta opinie. Procente egale celui inregistrat in cazul Romaniei au fost in Ungaria, in timp ce in Bulgaria 95% dintre cetateni au apreciat ca in tara lor coruptia este o problema majora. La celalalt capat al topului se afla tari precum Danemarca sau Olanda, unde doar 19%, respectiv 34% dintre cetateni au identificat coruptia drept o problema majora la nivel national.

Romanii nu sunt, insa, spre deosebire de cetatenii altor state membre UE mai vechi, convinsi ca exista coruptie si in institutiile europene. Astfel, in timp ce 87% dintre cetatenii austrieci, 85% dintre cei din Suedia, 84% dintre portughezi, 83% dintre spanioli si 81% dintre germani si greci cred ca exista coruptie in institutiile europene, doar 52% dintre polonezi, 56% dintre romani si 57% dintre bulgari cred ca acest fenomen exista la nivelul institutiilor Uniunii.

Studiul Comisiei mai arata ca in 23 dintre cele 27 de state membre UE cetatenii care considera ca sunt informati in legatura cu nivelul de coruptie din tara lor reprezinta un procent minoritar. Exista insa si exceptii, respectiv tari in care cetatenii spun ca sunt informati despre nivelul coruptiei din tara lor: Cipru (69%), Grecia (57%), Romania (53%) si Italia (52%).

foto: eyeonspain.com

Directorul Regiei de Termoficare Mangalia, retinut pentru santaj si abuz in serviciu... UPDATE! Mai multe cartiere din Capitala au ramas timp de 40 de minute fara energie electrica...
Cum te afectează echinocțiul de primăvară, în funcție de zodie
Lumina zilei care își face mai mult simțită prezența și vreme caldă sunt semne evidente...
Horoscopul zilei de 25 martie 2023. Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 martie 2023 spune că Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei și...
Parteneri
Prăjitură cu cremă de mac și crumble. Un deliciu garantat
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x