Antena Căutare

Studiu: 96% dintre romani cred ca in tara lor coruptia este o problema majora

Conform unui studiu Eurobarometru, aproximativ 96% dintr romani sunt "total de acord" ca in tara lor coruptia este o problema majora, informeaza Mediafax.

Romanii (78%), alaturi de greci (80%) si bulgari (75%) sunt printre cetatenii europeni care cred ca in tara lor coruptia este mai raspandita comparativ cu alte state membre UE.


Situatia este inca si mai grava in Gecia, unde 98% dintre cetateni considera coruptia ca o problema majora a tarii lor. In Portugalia si Cipru, 97% dintre respondenti au impartasit aceasta opinie. Procente egale celui inregistrat in cazul Romaniei au fost in Ungaria, in timp ce in Bulgaria 95% dintre cetateni au apreciat ca in tara lor coruptia este o problema majora. La celalalt capat al topului se afla tari precum Danemarca sau Olanda, unde doar 19%, respectiv 34% dintre cetateni au identificat coruptia drept o problema majora la nivel national.

Romanii nu sunt, insa, spre deosebire de cetatenii altor state membre UE mai vechi, convinsi ca exista coruptie si in institutiile europene. Astfel, in timp ce 87% dintre cetatenii austrieci, 85% dintre cei din Suedia, 84% dintre portughezi, 83% dintre spanioli si 81% dintre germani si greci cred ca exista coruptie in institutiile europene, doar 52% dintre polonezi, 56% dintre romani si 57% dintre bulgari cred ca acest fenomen exista la nivelul institutiilor Uniunii.

Studiul Comisiei mai arata ca in 23 dintre cele 27 de state membre UE cetatenii care considera ca sunt informati in legatura cu nivelul de coruptie din tara lor reprezinta un procent minoritar. Exista insa si exceptii, respectiv tari in care cetatenii spun ca sunt informati despre nivelul coruptiei din tara lor: Cipru (69%), Grecia (57%), Romania (53%) si Italia (52%).

foto: eyeonspain.com

Directorul Regiei de Termoficare Mangalia, retinut pentru santaj si abuz in serviciu... UPDATE! Mai multe cartiere din Capitala au ramas timp de 40 de minute fara energie electrica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x