Antena Căutare

Studiu: Din ce în ce mai mulți români se fac polițiști. Ce locuri de muncă au preferat românii cel mai mult în 2019

Anul 2019 a continuat să fie un an cu o cerere semnificativă de candidați pe piața muncii. Spre deosebire de anii anteriori, cei aflați în căutarea unui loc de muncă au avut în comun două atribute importante: au aplicat la un număr mai mare de joburi și au luat mai rapid o decizie de angajare, potrivit Capital.ro.

Studiu: Din ce în ce mai mulți români se fac polițiști. Ce locuri de muncă au preferat românii cel mai mult în 2019
Ce locuri de muncă au preferat românii cel mai mult în 2019

Actuala ediție a Indexului Locurilor de muncă aduce în prim plan o imagine de ansamblu a pieței de muncă, alături de principalele tendințe pentru 2019 și, adițional, o analiză în detaliu a noii ere a locurilor de muncă, ce include cele mai noi și in vogă „meserii”.

În ultimii ani, România a văzut o adopție puternică a revoluției digitale a locurilor de muncă, observată în alte țări. Noile aplicații de ride-sharing, social media, livrări la domiciliu și altele și-au făcut puternic simțită prezența pe piața locală, în particular în București.

„Pe piața muncii, aceste noi joburi reprezintă accesul la noi surse de venit pentru cei care reușesc să îmbine flexibilitatea acestor joburi cu sursele stabile, full-time, de venit. Oportunitățile de venit prin noile locuri de muncă pot fi semnificative și, de multe ori, pot să depășească nivelul mediu salarial din anumite domenii.

Aceste joburi noi aduc, însă, o presiune nouă pe piața muncii, așa cum o cunoaștem. Astfel, angajatorii tradiționali au un nou tip de competiție pentru forța de muncă, o competiție care trebuie susținută prin abordarea subiectelor de interes pentru angajați: nivelul salarial, flexibilitatea sau independența.”, susține Paul Neagoe, Business Manager OLX.

Peste 40.000 de anunțuri de joburi noi în fiecare lună din 2019

În 2019, în secțiunea OLX Locuri de muncă au fost publicate peste 480.000 de anunțuri de locuri de muncă de către angajatori, numărul acestora fiind în ușoară creștere prin comparație cu cel înregistrat în 2018.

Cea mai mare scădere a numărului de anunțuri noi de angajare, în 2019 față de 2018, a fost înregistrată la categoria „Muncă în străinătate” (-32%).

(sursa: Capital.ro)

România scapă! Teste negative confirmate pentru românii care au intrat în contact direct, în Gorj, cu italianul bolnav d... Gestul unei femei a stârnit reacții! A luat de pe jos chiștocul aruncat de un bărbat și i l-a dat înapoi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x