Antena Căutare

Subiecte BAC 2019 Limba Română. Află pe a1.ro ce subiecte au picat: profil Uman, Real

Subiecte BAC 2019 Limba Română. Află pe a1.ro ce subiecte au picat, azi, 1 iulie 2019, la Limba și Literatura Română, profil Uman și Real

Subiecte BAC 2019 Limba Română. Află pe a1.ro ce subiecte au picat: profil Uman, Real
| subiecte Limba si Literatura Romana

Subiecte BAC 2019 Limba Română. Află pe a1.ro ce subiecte au picat, azi, 1 iulie 2019, la Limba și Literatura Română, profil Uman și Real

UPDATE, ora 12:35: Avem FOTO cu subiectele de la profil Real: VEZI AICI FOTO cu ce a picat!

Update, ora 10:22 - Absolvenții liceelor teoretice, profilul Real, precum și cei care au terminat licee tehnologice și liceele vocaționale (cu excepția celor de profilul pedagogic) au avut astăzi de conceput un eseu referitor la un text poetic aparținând autorilor George Bacovia sau Lucian Blaga.

Pentru absolvenții profilului Umanist și pentru cei de profilul Pedagogic, subiectele de la Limba și literatura română au avut ca cerință realizarea eseului referitor la un text poetic aparținând autorilor Tudor Arghezi sau Ion Barbu.

La Subiectul al II-lea, candidații la Bacalaureat au avut de argumentat perspectiva narativă dintr-un text de Mihail Sadoveanu.

Un alt subiect a avut ca cerință realizarea unui text argumentativ despre importanța pregătirii înaintea susținerii unui discurs.

Subiectul I punctul A a cuprins 5 cerințe, formulate pe baza unui fragment la prima vedere din “Amintiri de la Junimea din Iași”, de George Panu.

Citește și: Edu.ro Bac 2019 Limba Română începe azi! Subiecte și ce trebuie să știe elevii​


Edu.ro Bac 2019 Limba și Literatura Română - elevii susțin azi prima probă din cadrul examenului de Bacalaureat, cea la Limba Română. Află în articolul a1.ro subiectele care au picat la prima probă a examenului de Bacalaureat 2019. Subiectele și baremele de corectare vor fi disponibile începând cu ora 15:00 și pe site-ul Ministerului Educației, subiecte.edu.ro.

Citește și: Subiecte Bacalaureat 2019 Limba Română: ce subiecte pică la profil Uman

Citește și: Subiecte Bacalaureat 2019 Limba Română: ce pică la profil Real​

Citește și: Barem Limba Română BAC 2019: barem subiecte profil Uman: rezolvări și notă​

Pentru examenul de Bacalaureat 2019 s-au înscris 136.087 de candidaţi din toate promoţiile (116.316 candidați din promoția curentă, respectiv 19.771 de candidați din promoțiile anterioare).

Subiectele la Limba și Literatura Română vor avea un nivel mediu de dificultate. Acestea vr fi dispobibile pe a1.ro atunci când se vor afișa pe site-ul Ministerului Educației, subiecte.edu.ro. Se vor primi trei subiecte mari, iar timpul de efectuare va fi de trei ore.

Edu.ro Bac 2019 Limba Română. Regulile examenului

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Examenul propriu-zis începe la ora 9:00. Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 8 iulie (ora 12:00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00-16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 13 iulie.

Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Nu este permis accesul cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Ce se întâmplă facă un elev este eliminat din examen

Potrivit metodologiei candidații care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Ei vor relua integral examenul de Bacalaureat, cel mai devreme în a treia sesiune după cea din timpul căreia au fost eliminați. Asta ar înseamă că elevul în cauză va putea susține examenul, cel mai devreme în toamna anului 2020.

Ministerul Educației Naționale pune la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități pe durata probelor scrise. Numărul va fi disponibil în perioada 1 - 4 iulie, între orele 8:00 - 16:00.

Edu.ro Bac 2019 Limba Română. Cum poți fi declarat admis la Bacalaureat

Reamintim faptul că pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

  • susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  • susţinerea tuturor probelor scrise şi obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.

Examenul naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, a început încă din 3 iunie cu proba orală la Limba Română, urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limbă maternă. În zilele de 7, 10 şi 11 iunie au fost evaluate competenţele digitale ale elevilor, iar pe 12-13 iunie s-au evaluat competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

La probele orale de la BAC şi la competenţele digitale şi lingvistice elevii au primit calificativele experimentat, avansat sau mediu, în funcţie de cât de bine s-au descurcat.

Edu.ro Bac 2019 Limba Română: Ce se întâmplă dacă ai media 5.99 la examen

Potrivit metodologiei examenului de Bac 2019, candidaţii sunt declaraţi admişi dacă au media generală 6.00. Din fericire, pentru elevii care ajung în această situaţia d ea avea media 5.99 la Bacalaureat, sunt veşti bune. Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00. Aceasta, dacă elevul a îndeplinit următoarele condiții: să fi susţinut probele de evaluare a competenţelor din iunie 2019, la fiecare probă scrisă de la Bacalaureat, candidatul trebuie să obţină cel puţin nota 5

Calendar examen Bacalaureat 2019 - probe scrise

Proba scrisă la Limba şi literatura română - Ea) - se va ţine pe 1 iulie, iar cea la Limba şi literatura maternă - Eb) - este programată pentru a doua zi, marţi, 2 iulie. Proba obligatorie a profilului - Ec) - se va desfăşura miercuri, 3 iulie.

Proba scrisă la Limba şi literatura română - Ea) - se va ţine pe 1 iulie, iar cea la Limba şi literatura maternă - Eb) - este programată pentru a doua zi, marţi, 2 iulie. Proba obligatorie a profilului - Ec) - se va desfăşura miercuri, 3 iulie. Proba scrisă, şi ultima din această sesiune a BAC 2019, cea la alegere a profilului şi specializării, va fi joi, 4 iulie.

Primele rezultate de la BAC 2019 vor fi afişate pe 8 iulie, până la ora 12:00. Depunerea contestaţiilor se va face între orele 12:00 şi 16:00 în aceeaşi zi. În perioada 9-12 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru 13 iulie.

Edu.ro Bac 2019 Limba Română: modele de subiecte de anul acesta, dar și subiectele de anul trecut d ela Bacalaureat pot fi consultate AICI.

Când este BAC 2019 - toamnă?

Elevii care nu au promovat la prima sesiune de BAC mai au la dispoziție doar două zile de a se înscrie la a doua sesiune de Bacalaureat, după afișarea primelor rezultate.

  • 15 - 19 iulie: înscrierea candidaților
  • 26 iulie: înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe
  • 21 august: limba si literatura română - proba Ea) - proba scrisă
  • 22 august: limba si literatura maternă - proba Eb) - proba scrisă
  • 23 august: proba obligatorie a profilului - proba Ec) - proba scrisă
  • 26 august: proba la alegere a profilului și specializării - proba Ed) - proba scrisă
  • 27 & 28 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A
  • 29 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B
  • 30 august & 2 septembrie: evaluarea competențelor digitale - proba D
  • 2 – 3 septembrie: evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională - proba C

Citește și:

Subiecte BAC 2019 Limba Română: Modele subiecte și programă Bac, Uman și Real​

Bacalaureat 2019: Edu.ro subiecte BAC 2019 - modele subiecte la Istorie

Bacalaureat 2019. Modele subiecte Matematică: mate-info, tehnologic, pedagogic, științe​

Bacalaureat 2019: Edu.ro subiecte BAC 2019 - Modele subiecte Limba Maternă​

Bacalaureat 2019: Edu.ro subiecte BAC 2019 - Modele subiecte Geografie​

Bacalaureat 2019. Tot ce trebuie să știi despre examen Bac 2019

Bacalaureat 2019: Edu.ro subiecte BAC 2019 - Modele subiecte Socio-umane

Citește și: ”Am fost un labagiu!” Bacovia era atât de mâhnit, încât a refuzat să se ducă la propria nuntă!!! S-a căsătorit, totuși, cu Agatha, cu 14 ani mai tânără. În luna de miere s-a internat la neuropsihiatrie!

Șoferul care a provocat accidentul din Vaslui, plâns de fiul de nouă ani. Tragedia, cauzată de teribilism la volan: &quo... Un om politic din Gorj, acuzat că a furat motoare de ambulanță! Primarul din localitate a anunțat Poliția ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x