Antena Căutare

Subiecte greșite, la BAC 2020! Unde s-a petrecut gafa colosală și ce se va întâmpla cu lucrările elevilor. „Nu avem motive să ne ascundem”

Câțiva elevi din județul Sălaj au primit subiecte greșite, la examenul de Bacalaureat 2020, la Limba și literatura română.

Subiecte greșite, la BAC 2020! Unde s-a petrecut gafa colosală și ce se va întâmpla cu lucrările elevilor. „Nu avem motive să ne ascundem” Galerie
Subiecte greșite, la BAC 2020! Unde s-a petrecut gafa colosală și ce se va întâmpla cu lucrările elevilor. „Nu avem motive să ne ascundem”

Incidentul a avut loc la Liceul „Ion Agărbiceanu” din localitatea Jibou, județul Sălaj, unde 14 elevi de la profilul real au primit la proba de la Limba română aceleași subiecte ca și candidații de la profilul uman.

Inspectorul general din judeţul Sălaj, despre subiectele greșite, primite de câțiva elevi la Bacalaureat 2020

Elevii au fost cei care au anunţat eroarea, la conducerea Centrului de Examen, după ce au ieşit din sală.

Centrul de Examen a transmis mai departe către Comisia Judeţeană greşeala făcută, iar Comisia Judeţeană s-a adresat Ministerului Educaţiei.

Citește și: Bacalaureat 2020. Baremul la Limba română a fost publicat! Cum se rezolvă subiectele la Real și Uman, pentru nota 10!

„Nu avem motive să ne ascundem. S-a întâmplat această greşeală la Jibou, elevii însă au fost de acord să se corecteze aşa lucrările, pentru că în rest subiectele erau asemănătoare.

Cu siguranţă după ce se termină toată sesiunea de Bacalaureat, Comisia de Examen de la Jibou va fi anchetată şi se vor lua măsurile care se impun. Deocamdată trebuie să ne concentrăm ca totul să se termine cu bine şi elevii să promoveze acest examen”, a declarat inspectorul general din judeţul Sălaj, Vasile Bulăgrean.

Elevii nu vor să repete BAC-ul la română

Elevii au fost de acord să li se corecteze lucrările date, pentru a nu mai repeta examenul, mai ales că doar subiectul al treilea a fost diferit la profilul real față de cel uman. A picat comedia, însă cerința a fost diferită.

Citește și: „Zoe era paraşută! O interesau banii, ca boarfele din ziua de azi”. Top perle, la Bacalaureat 2020, la Limba și literatura română

Absolvenții de la profilul uman au avut ca subiect „particularitățile de construcție a unui personaj dintr-o comedie studiată”, în timp ce absolvenții profilului real au avut „particularitățile unei comedii studiate”.

Citește și: Bacalaureat 2020. Când și cum se depun contestațiile, la BAC. Ce trebuie să știe elevii

La primul subiect elevii de la real au avut, la punctul A, un fragment din „Amintiri despre G. Călinescu”, iar la punctul B să redacteze un text argumentativ dacă mass-media contribuie la crearea imaginii unei persoane publice.

La subiectul al II-lea la examenul de Bacalaureat la Limba Română elevii de la real au avut un text din Ion Agârbiceanu, Arhanghelii.

Dâmboviţa: 16 persoane de la un centru social, infectate cu SARS-Cov-2. Zece sunt persoane cu handicap, iar şase sunt an... Momentul emoționant ce l-a făcut pe ministrul Sănătății să încalce distanțarea socială: „Vă implor, în numele lui Dumnez...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x