Live acumChefi la cutite Sezonul 9
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Bacalaureat 2020. Baremul la Limba română a fost publicat! Cum se rezolvă subiectele la Real și Uman, pentru nota 10!

UPDATE. Baremul de corectare la examenul de Bacalaureat 2020 la Limba și literatura română a fost publicat de Ministerul Educației.

Bacalaureat 2020. Barem la Limba română. Cum se rezolvă subiectele la Real și Uman, pentru nota 10

Baremul arată cum se corectează lucrările absolvenților de liceu la Limba și literatura română, la prima probă a Bacalaureatului 2020.

Bacalaureat 2020. Baremul pentru examenul la Limba și literatura română, profilul real

Bacalaureat 2020. Baremul la Limba română a fost publicat! Cum se rezolvă subiectele la Real și Uman, pentru nota 10!

Bacalaureat 2020. Baremul la Limba română a fost publicat! Cum se rezolvă subiectele la Real și Uman, pentru nota 10!

Bacalaureat 2020. Baremul pentru examenul la Limba și literatura română, profilul uman

Bacalaureat 2020. Baremul la Limba română a fost publicat! Cum se rezolvă subiectele la Real și Uman, pentru nota 10!

Bacalaureat 2020. Baremul la Limba română a fost publicat! Cum se rezolvă subiectele la Real și Uman, pentru nota 10!

UPDATE: Profesoara Ecaterina Stanca a rezolvat primele subiecte de la examenul de Bacalaureat 2020, la Limba și literatura română, pentru edupedu.ro.

„Subiectul I A

1. Sensul din text al secvenței “s-au scurs” este “au trecut”.

2. Aspectul vestimentar prin care se distingea G. Călinescu este costumul bleumarin “de un croi ales” și “o bască de modă franțuzească, argument vestimentar care pe atunci nu era încă un lucru banal”.

3. Starea de spirit a elevilor atunci când G. Călinescu îl înlocuia pe profesorul de istorie era de bucurie, de exaltare (etc.), fiind foarte îndrăgit și apreciat pentru nivelul său intelectual, pentru calitățile sale admirabile de dascăl.

4. Profesorul G. Călinescu rămâne în memoria elevilor săi prin “ochii săi scânteietori” ce reflectau inteligență / “vioiciunea contagioasă” / “un optimism șocant” / “o căldură care ne cucerea”.

5. Modul de viață al lui G. Călinescu, în perioada în care acesta locuiește în Timișoara, se caracterizează prin traiul modest (“locuia anonim într-o casă de margine”), decent, dar cu o ținută care nu trecea neobservată (“purtând o bască de modă franțuzească, argument vestimentar care pe atunci nu era încă un lucru banal”)”

Baremul va arăta cum vor fi corectate subiectele la română pe care le-au primit absolvenții de liceu la prima probă a Bacalaureatului 2020.

Subiecte Bacalaureat 2020 Limba Română. Ce a picat pentru elevii de la profilul Uman! Subiectul al III-lea, diferit față de cel de la Real!

Cei aproximativ 155.500 de absolvenți de liceu care s-au înscris la prima sesiune de Bacalaureat 2020 au avut la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele la Limba și literatura română.

Calendar Bacalaureat 2020 – probe scrise

 • 22 iunie: Limba și literatura română – proba E.a) proba scrisă
 • 23 iunie: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
 • 24 iunie: Proba obligatorie a profilului – proba E. c) – proba scrisă

Matematică – pentru absolvenții claselor de liceu cu profil real din filiera teoretică, pentru cei care au terminat filiera tehnologică și pentru absolvenții de la profilul militar și profilul pedagogic – specializarea învățători-educatoare, din filiera vocațională

Cum vor arăta cerințele la Bacalaureatul de anul acesta. Modele de subiecte la Română, Matematică sau Istorie

Istorie – pentru absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celor de mai sus

 • 25 iunie: Proba la alegere a profilului și a specializării – proba E.d) – proba scrisă

Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională

Rezultate Evaluare Națională și Bacalaureat 2020. Ce se întâmplă dacă elevii pierd codul unic prin care își pot afla notele

Geografie, Filosofie, Logică, Economie, Psihologie sau Sociologie – absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat mai sus

 • 30 iunie: Afișarea rezultatelor la probele scrise, până la ora 12:00. Depunerea contestațiilor în intervalul orar 16:00-20:00
 • 1 iulie: Depunerea contestațiilor în intervalul orar 8:00-12:00
 • 1-4 iulie: Rezolvarea contestațiilor
 • 5 iulie: Afișarea rezultatelor finale.

Bacalaureat 2020. Baremul la Limba română a fost publicat! Cum se rezolvă subiectele la Real și Uman, pentru nota 10!

Elevii aflați în izolare/confirmați pozitiv cu noul coronavirus vor susține examenul de Bacalaureat în etapa specială, începând cu data de 6 iulie. La această etapă vor participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină, au afecțiuni cronice care pot crește receptivitatea sau severitatea afecțiunii în contextul pandemiei, sunt spitalizați/internați, în prima etapă a examenelor naționale, pentru diverse afecțiuni.

Calendar Bacalaureat 2020 – sesiune specială:

 • 29 iunie – 3 iulie: înscrierea candidaților
 • 6 iulie: Limba și literatura română – proba E a) – proba scrisă
 • 7 iulie: proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă
 • 8 iulie: proba la alegere a profilului și a specializării – proba E d) – proba scrisă
 • 9 iulie: Limba și literatura maternă – proba E b) – proba scrisă
 • 10 iulie: afișarea rezultatelor (ora 12:00)
 • 10 iulie: depunerea contestațiilor (între orele 14:00 – 19:00)
 • 12 iulie: afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00).

Promovarea examenului de Bacalaureat permite accesul în învăţământul superior. Candidaţii au dreptul să susţină examenul de Bacalaureat, fără taxă, de cel mult două ori.

Recomandari