Antena Căutare

Bacalaureat 2020. Când și cum se depun contestațiile, la BAC. Ce trebuie să știe elevii

Contestațiile la examenul de Bacalaureat 2020 se depun marți, 30 iunie, în intervalul orar 16.00 – 20.00, și miercuri, 1 iulie, între 8:00 – 12:00, urmând ca rezultatele finale să fie afișate pe 5 iulie.

Bacalaureat 2020. Când și cum se depun contestațiile, la BAC. Ce trebuie să știe elevii | Inquam/ Octav Ganea

Potrivit ordinului Ministerul Educaţiei, candidaţii care depun/transmit prin mijloace electronice contestaţii, trebuie să completeze, semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice o declaraţie-tip în care să menționeze faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

În cazul candidatului minor, declaraţia-tip trebuie să fie semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestuia.

Comisia de examen informează candidaţii cu privire la modalităţile de transmitere electronică (adresa de e-mail, pagina web etc.) prin afişare pe uşa fiecărei săli de examen.

„Contestaţiile la probele scrise se depun şi se înregistrează la centrul de examen, în perioada prevăzută de calendarul examenului de bacalaureat. Preşedintele, împreună cu unul dintre vicepreşedinţi, cu secretarul sau cu un membru al comisiei din centrul de examen, primesc contestaţiile şi le înregistrează.

Articolul continuă după reclamă

Cererile prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, însoţite de un borderou în care se precizează numele candidaţilor şi probele, respectiv, disciplina/disciplinele pentru care este depusă contestaţia se înaintează comisiei din centrul zonal de evaluare, de către un delegat al comisiei din centrul de examen”, se arată în documentul ministerului.

Cum se notează lucrările la contestaţiile făcute la Bacalaureat 2020

Pentru lucrările ce au primit iniţial note cuprinse între 4,50 – 4,99, inclusiv notele de 4,50 şi 4,99, sau o notă cel puţin egală cu 9,50, nota definitivă este nota acordată de către comisia de contestaţii.

Pentru lucrările ce au primit iniţial, la comisia din centrul zonal de evaluare, alte note decât cele menţionate la aliniatul (1), nota definitivă este nota acordată de comisia judeţeană de contestaţii/a municipiului Bucureşti, dacă între nota iniţială şi nota acordată la contestaţii se constată o diferenţă de cel puţin 0,50 puncte.

Citește și: BAC 2020. Cele mai tari perle la proba de Limba Română: "Nae Caţavencu e cel mai şmecher dintre şmecheri, ca în viaţă"

Dacă diferenţa dintre cele două note este mai mică de 0,50 puncte, nota definitivă este nota iniţială, acordată de comisia din centrul zonal de evaluare.

Nota definitivă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.

Citește și: Au crezut că au găsit metoda perfectă de a copia la Bacalaureat, dar au fost prinși! Cum au încercat câțiva elevi din Vâlcea să fraudeze examenul

Comisiile de bacalaureat din centrele de examen operează în catalogul electronic schimbările ce se impun după aflarea rezultatelor la contestaţii, recalculează, după caz, media generală de bacalaureat şi rectifică în mod corespunzător rezultatul examenului.

Rezultatele la contestaţii se comunică celor în drept prin afişare la avizierul centrului de examen, conform calendarului.

Calendarul sesiunii speciale la Bacalaureat 2020

Absolvenţii de liceu care la Bacalaureat vor avea temperatura peste maximul admis, vor fi în izolare sau carantină din cauza epidemiei de COVID-19, precum şi cei care nu vor participa din alte motive medicale se vor putea înscrie la sesiunea specială a acestui examen.

  • 29 iunie - 3 iulie - înscrierea candidaţilor;
  • 6 iulie - Limba şi literatura română - proba E a) - proba scrisă
  • 7 iulie - proba obligatorie a profilului - proba E c) - proba scrisă
  • 8 iulie - proba la alegere a profilului şi a specializării - proba E d) - proba scrisă
  • 9 iulie - Limba şi literatura maternă - proba E b) - proba scrisă
  • 10 iulie - afişarea rezultatelor (ora 12,00)
  • 10 iulie - depunerea contestaţiilor (între orele 14,00 - 19,00)
  • 12 iulie - afişarea rezultatelor finale (după ora 12,00)

În acest an, în premieră la examenele naționale, rezultatele elevilor vor fi afișate anonimizat. Numele elevilor sunt codificate, astfel că la avizier, precum şi pe pagina online dedicată rezultatelor de la Bac 2020 vor apărea coduri în dreptul cărora vor fi afişate notele şi mediile. Fiecare candidat de la Bacalaureat va primi anterior afişării rezultatelor codul specific.

Rezultatele examenului de Bacalaureat 2020 vor fi afişate la avizierele liceelor, prin postare pe pagina de internet a liceelor şi prin postare pe pagina de internet a Ministerului Educaţiei şi a inspectoratelor şcolare.

BAROMETRU. Cum a afectat pandemia COVID-19 viața oamenilor din întreaga lume? Cât vor da românii pe vacanța de vară?... Ce spune ministrul Economiei despre amânarea redeschiderii restaurantelor: ”Nu pot să promit nimic. Cazurile s-au înmulț...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei Marti, 10.12.2024, 19:00
2025 de exceptie Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x