Antena Căutare

Subiecte rezolvate Matematică Evaluare 2019 - La ce note se pot aștepta elevii

Subiecte rezolvate Evaluare Matematică 2019 le puteți afla pe a1.ro aici. Subiectele sunt considerate a fi mai dificile decât cele de anul trecut, dar elevii se pot aștepta la note mari dacă au studiat cu atenție cerințele și dacă au efectuat corect calculele

Subiecte rezolvate Matematică Evaluare 2019 - La ce note se pot aștepta elevii Galerie
| subiecte rezolvate note

Subiecte rezolvate Evaluare Matematică 2019 le puteți afla pe a1.ro aici. Subiectele sunt considerate a fi mai dificile decât cele de anul trecut, dar elevii se pot aștepta la note mari dacă au studiat cu atenție cerințele și dacă au efectuat corect calculele

UPDATE, ora 15:00. Baremul de corectare și subiectele de la Matematică au fost publicate de Ministerul Educației. Află AICI baremul și calculează-ți notă pe care ai putea-o lua în funcție de punctajul exercițiilor!

Subiectele la Matematică de la Evaluarea Națională 2019 sunt afișate pe a1.ro, dar vor fi disponibile și pe subiecte.edu.ro, alături de baremul de corectare, începând cu ora 15.00.

Rezolvarea subiectelor la Matematică ar putea pune probleme elevilor, la partea de geometrie, însă profesorii sunt de părere că elevii sârguincioși ar putea obține ușor nota 9.

Dacă primul exercițu a fost simplu, de la exercițiul al doilea lucrurile încep să se complice, culminând cu exercițiul al III-lea, notat cu 30 de puncte, la care elevii au avut de rezolvat șase probleme de geometrie.

”Despre subiectul al treilea, cel de geometrie, subiectul cu coliniaritatea punctelor a creat dificultăți pentru că era o demonstrație de finețe. Mulți copii s-au încurcat în redactarea demonstrației. Tot aici, la subpunctul punctul c), problema 2 cu aplicarea acelui raționament a ariei triunghiului în două moduri a avut un grad de dificultate ridicat. Datorită acestor subpuncte se pot departaja elevii. Nu a fost timp pentru folosirea ciornei”, a precizat Costel Chiteş, lector dr. la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei „D. Cantemir” şi profesor la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” pentru Libertatea.ro.

Exercițiile de geometrie pot pune, așadar, probleme pentru un elev care nu a ajuns să înțeleagă complet faptele de geomtrie. De asemenea, geometria în spațiu, unde se cereau de efectuat multe calcule ar putea aduce scădere în nota elevilor care au susținut examenul de Capacitate. Per total, copiii au avut la dispoziţie două ore pentru a rezolva trei subiecte mari, care însumau 13 cerinţe.

Totuși, elevii se pot aștepta la note de nouă și chiar de 10, subiectele fiin considerate accesibile pentru cei bine pregătiți.

“Cred că nota 9 va fi pe scară mare, la copiii buni. Este și o generație puțin mai bună, cel puțin prin prisma olimpiadelor se vede că e puțin mai bună și atunci și la nivel mediu media va fi mai mare. E foarte curios cum se întâmplă lucru ăsta, dar e un fapt pe care experiența îl dovedește”, a precizat președintele Societății de Științe Matematice, Radu Gologan, pentru Edupedu.ro, care estimează că “probabil că vor fi mult mai multe note sub 5 decât de obicei și mult mai puține de 10“.

Evaluarea Națională 2019 continuă cu proba la Limba Maternă, vineri, 21 iunie 2019, pentru elevii care aparțin minorităților naționale.

Primele rezultate vor fi afișate de Ministerul Educației pe data de 25 iunie, iar rezultatele finale, pe data de 29 iunie.

Rezultatele la Evaluarea Națională 2019 vor fi disponibile și pe 1.ro.

Subiecte Matematică Evaluare Națională 2019 Edu.ro - Avem subiectele! FOTO... Evaluare Națională 2019 Matematică Edu.ro - Ce trebuie să știi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x