Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00Sacrificiul

Barem Matematică Evaluare Națională 2019 - Subiecte mai ușoare decât la simulare!

Barem Matematică Evaluare Națională 2019 - Elevii de clasa a VIII-a care au susținut azi proba de Matematică din cadrul examenului de Capacitate au primit subiecte considerate a fi mai ușoare decât cele primite la simularea Evaluării Naționale.

barem corectare matematica evaluare nationala 2019

Barem Matematică Evaluare Națională 2019 - Elevii de clasa a VIII-a care au susținut azi proba de Matematică din cadrul examenului de Capacitate au primit subiecte considerate a fi mai ușoare decât cele primite la simularea Evaluării Naționale.

UPDATE, ora 15:00. Baremul de corectare și subiectele de la Matematică au fost publicate AICI! Află ce notă ai putea lua în funcție de punctajul exercițiilor!

Baremul de corectare al subiectelor, punctajele, dar și REZOLVAREA acestora sunt afișate pe a1.ro AICI.

Deși subiectele la matematică sunt considerate mai ușoare decât la simularea din 2019, acestea sunt considerate a fi mai dificile decât cele de la Evaluarea Națională 2018. Cele mai grele cerințe ale subiectelor de anul acesta sunt la partea de geometrie.

Subiectele la Matematică, Evaluarea Națională 2019 sunt considerate a fi accesibile, per general, însă dificultățile pe care le pot întâmpina elevii sunt la partea de geometrie. Un elev cu pregătire medie poate obține ușor nota 6, în timp ce un elev sârguincios poate obține nota maximă. Totuși, partea de geometrie le poate crea dificultăți elevilor. Vezi care sunt considerate a fi cele mai grele subiecte la proba de matematică, susținută azi și la note s-ar putea aștepta elevii!

Baremul de corectare va fi disponibil și pe subiecte.edu.ro, la ora 15:00.

În funcție de baremul de corectare și de punctajul cerințelor, elevii pot să îți calculeze nota pe care au putea-o primi la Evaluarea Națională de la Matematică.

Despre subiectele la Matematică, primite azi, de elevii de clasa a VIII-a, profesorii cred că acestea sunt mai ușoare decât cele primite la Simularea examenului. În plus, au existat și unele similitudini între subiectele de la Evaluarea propriu-zisă și Simulare, și anume, problema de la subiectul I punctul 6 are aceeași diagramă dată la simulare, cerința fiind însă ușor diferită. Elevii au avut două ore la dispoziție pentru a rezolva subiectele de la examenul la Matematică.

Despre subiectele primite de elevi la Evaluarea Națională de la Matematică, profesorii sunt de părere că subiectele au fost bine realizate de Ministerul Educației și că orice candidat sârguincios ar putea obține nota 9 cu ușurință.

Pe de altă parte, președintele Societății de Științe Matematice, Radu Gologan declarat pentru Edupedu.ro că subiectele de la examenul de Matematică “sunt mai dificile decât subiectele de anul trecut și a fost mai mult de lucru la ele, categoric”.

Subiectele primite la Matematică, la Evaluarea Națională 2019, le puteți vedea AICI!

Subiectele de la Simularea Evaluării Naționale la Matematică le puteți consulta AICI!

Primele rezultate la Evaluare Națională vor fi publicate pe evaluare.edu.ro, dar și pe a1.ro, pentru fiecare județ în parte.

Rezultatele finale la Evaluare Națională 2019, după contestații, se vor afișa pe data de 29 iunie 2019.