Antena Căutare

Barem Matematică Evaluare Națională 2019: Află subiecte rezolvate și ce notă ai putea lua

Barem Matematică Evaluare Națională 2019 - baremul de corectare va fi publicat de a1.ro, când va fi disponibil pe Edu.ro.

Galerie
| barem evaluare nationala

Barem Matematică Evaluare Națională 2019 - baremul de corectare va fi publicat de a1.ro, când va fi disponibil pe Edu.ro. Află ce notă ai putea lua în funcție de punctajul exercițiilor!

UPDATE, ora 15:00 - Subiectele de la Matematică au fost publicate de Ministerul Educației. Le găsești AICI!

Iată baremul la Matematică de la Evaluarea Națională 2019!

Barem Matematică Evaluare Națională 2019: Află subiecte rezolvate și ce notă ai putea lua

Articolul continuă după reclamă

Barem Matematică Evaluare Națională 2019: Află subiecte rezolvate și ce notă ai putea lua

În funcție de punctajul exercițiilor, elevii își pot aproxima nota la această probă. Cei nemulțumiți de note pot depune contestație, pe data de 25 iunie, atunci când se afișează primele rezultate la Evaluarea Națională 2019!

Rezolvarea subiectelor la Matematică, Evaluare Națională 2019

Subiectele la matematică sunt considerate mai ușoare decât la simularea din 2019, dar mai dificile decât cele de la Evaluarea Națională 2018. Problema de la subiectul I punctul 6 are aceeași diagramă dată la simulare, cerința fiind ușor diferită. Elevii au avut două ore la dispoziție pentru a rezolva subiectele.

Subiectele la Matematică, Evaluare Națională 2019 (foto mai jos)

Barem Matematică Evaluare Națională 2019: Află subiecte rezolvate și ce notă ai putea lua

Barem Matematică Evaluare Națională 2019: Află subiecte rezolvate și ce notă ai putea lua

Cele mai grele cerințe ale subiectelor de anul acesta sunt la partea de geometrie. Un elev cu pregătire medie poate obține ușor nota 6, în timp ce un elev sârguincios poate obține nota maximă, cred profesorii.

Problema de la subiectul I punctul 6 are aceeași diagramă dată la simulare, cerința fiind ușor diferită. Elevii au avut două ore la dispoziție pentru a rezolva subiectele de la examenul la Matematică.

Atenția cu care sunt citite cerințele subiectelor este cheia rezolvării cu succes a acestora. Elevii au avut de rezolvat calcule simple, procente, perimetre. Au avut trei figuri geometrice, pentru care au trebuit să calculeze aria totală a unui tetraedru, aria unui triunghi, lungimea unui segment.

Cele mai multe probleme pune exercițul III, notat cu 30 puncte, unde elevii au trebuit să rezolve șase probleme de geometrie. Află care fost cele mai grele cerințe ale subiectelor de la matematică, pe care le-au avut de rezolvat azi, elevii absolvenți de clasa a VIII-a.

Update, ora 11:00 - Evaluare Națională 2019 subiecte matematică. Subiectele la matematică primite de elevii clasei a VIII-a care susțin Evaluarea națională 2019 au o dificultate medie și sunt mai ușor de rezolvat decât cele pe care le-au primit la simularea examenului, consideră ​profesoara de matematică Roxana Goga, potrivit Hotnews.ro.

De altfel, profesorii sunt de părere că subiectele au fost bine realizate de Ministerul Educației și că un elev sârguincios ar putea obține nota 9 cu ușurință. VEZI AICI REZOLVAREA SUBIECTELOR la Matematică!


Baremul de corectare al subiectelor te ajută să afli rezolvarea subiectelor, dar și să îți calculezi anticipat nota de la Evaluarea Națională la matematică. Astfel în cazul în care vor exista diferențe mari în ce privește nota primită oficial și așteptările elevilor se pot depune contestații.

Model barem corectare la Matematică, dar și model de subiecte au fost publicate de Edu.ro. Le poți consulta aici.

Barem Matematică Evaluare Națională 2019. Cum depui contestație

Pentru a depune contestație la Matematică trebuie să înaintezi o cerere către președintele comisiei de contestații în care vor cere reexaminarea lucrării. Vezi aici model cerere contestație 2019.

Candidatul major şi părinţii/reprezentanţii legali ai candidatului minor pot solicita comisiei judeţene/a municipiului Bucureşti de organizare a evaluării naţionale să vadă lucrarea/lucrările proprie/proprii a/ale propriului copil numai după afişarea rezultatelor finale după contestaţii. La vizualizarea lucrării/lucrărilor, candidatul minor trebuie să fie însoţit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal.

Potrivit metodologiei, constațiile scrise se depun și se înregistreaza la unitatea de învațământ, în perioada prevazută de calendarul Evaluării Naționale. Constațiile depuse sunt înregistrare de președintele comisiei, alături de un alt membru al comisiei. Ulterior, sunt centralizate contestațiile, iar notele inițiale sunt secretizate.

Tot în metodologie se arată că lucrările se înainteaza, prin delegat, comisiei judetene /a municipiului Bucuresti de contestații, singura în măsura să acorde o nouă notă lucrării. De asemena, se transmite și un borderou în care se menționează proba de examen, numărul de ordine al lucrărilor și numărul de pagini pentru fiecare lucrare contestată.

În cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, notele obţinute se trec, pe fiecare lucrare în parte, cu cerneală roşie, de către profesorii evaluatori, după ce este verificată concordanţa cu borderourile individuale, şi se semnează de aceştia. Nota finală se trece pe lucrare, în prezenţa profesorilor evaluatori, de către preşedintele comisiei. Preşedintele comisiei calculează nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire şi semnează.

În cazul în care diferenţa între notele acordate de cei doi evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectată de alţi doi profesori evaluatori numiţi de preşedintele comisiei. Nota rezultată este nota care se trece pe lucrare şi reprezintă nota finală. Sub nota semnează cei patru evaluatori şi preşedintele comisiei. Numărul pachetului şi numărul de ordine al lucrărilor care necesită a treia evaluare sunt consemnate într-un proces-verbal, semnat de cei amintiţi anterior.

După încheierea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial. Dacă se constată diferenţe de notare mai mari de 1 punct, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii numeşte o a treia comisie formată din alţi doi profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii.

Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota finală a comisiei de contestaţii. Această notă nu mai poate fi modificată, aceasta reprezentând nota obţinută de candidat la proba respectivă.

Barem Matematică Evaluare Națională 2019. Primele rezultate vor fi afișate pe 25 iunie, ziua în care se depun și contestațiile, între orele 14.00-20:00. Rezulatatele finale se vor afișate pe evaluare.edu.ro, pe data de 29 iunie 2019.

Citește și:

Subiecte Matematică Evaluare Națională 2019 - Ce a picat anul trecut

Evaluare Națională 2019 Matematică Edu.ro - Ce trebuie să știi... Plan roşu de intervenţie în urma unui accident rutier în care au fost implicate 13 persoane, în Caraş-Severin...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei Marti, 10.12.2024, 19:00
2025 de exceptie Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x