Antena Căutare

Subiecte Simulare Evaluare Națională. Avem Subiectele! Ce a picat la Limba Română a-VIII-a

Subiecte Simulare Evaluare Națională Edu.ro. Ce a picat la Limba Română, a VIII-a. Află pe a1.ro ce subiecte au primit elevii clasei a VIII-a la Simularea de la Limba Română, care are loc azi, 11 martie 2019.

subiecte simulare evaluarea nationala clasa VIII-a

Subiecte Simulare Evaluare Națională Edu.ro. Ce a picat la Limba Română, a VIII-a. Află pe a1.ro ce subiecte au primit elevii clasei a VIII-a la Simularea de la Limba Română, care are loc azi, 11 martie 2019.

Genul liric la Simulare Limba Română, VIII-a. Ce este genul liric și care sunt capcanele subiectelor

UPDATE: Subiectele de Limba română pe care elevii de clasa a VIII-a le-au avut de rezolvat la simularea din această dimineață sunt structurate în două mari cerințe. Primul subiect le cere copiilor de la final de gimnaziu să răspundă la mai multe cerințe pe baza unui fragment la prima vedere din poezia “Stai și-asculți sub ramuri…” de Ștefan Octavian Iosif.

La Subiectul I, punctat cu 40 de puncte, elevii au avut de precizat câte un sinonim potrivit pentru sensul dintr-un text dat (poezie), al cuvintelor subliniate, de menţionat rolul unei virgule dintr-un vers, de notat patru cuvinte din familia lexicală a cuvântului "suflet".

De asemenea, au avut de despărţit în silabe anumite cuvinte, de transcris două cuvinte utilizate cu sens figurat dintr-o strofă şi de explicat, în 30 - 50 de cuvinte, utilizarea unui anumit adverb.

Simulare Evaluarea Națională 2019. Subiecte azi și tot ce trebuie să știi

Iată, mai jos, subiectele complete la Simulare Evaluare Națională

Subiecte Simulare Evaluare Națională. Avem Subiectele! Ce a picat la Limba Română a-VIII-a

Subiecte Simulare Evaluare Națională. Avem Subiectele! Ce a picat la Limba Română a-VIII-a

La subiectul al II-lea, elevii de clasa a VIII-a au avut de realizat o compunere despre o întâmplare la muzeu.

La Subiectul II, notat cu 36 de puncte, elevii au primit un text scris de Andrei Vişan, numit "Cum s-a înfiinţat Grădina Botanică din Bucureşti".

De asemenea, au avut de despărţit în silabe anumite cuvinte, de transcris două cuvinte utilizate cu sens figurat dintr-o strofă şi de explicat, în 30 - 50 de cuvinte, utilizarea unui anumit adverb.

A1.ro va publica subiectele la Evaluarea Națională, de îndată ce vor apărea pe site-ul Ministerului Educației, la categoria subiecte.edu.ro.

Subiecte Simulare Evaluare Națională. Ce a picat la Limba Română, a VII-a

Subiecte Simulare Evaluare Națională 2019. Elevi: ”Dăm foaia goală!”

Simulare Evaluare Natională 2019 Matematică

Simulare Evaluare Națională 2019 Limba Maternă

Simulare Evaluarea Națională Edu.ro

În perioada 11-13 martie, elevii claselor VII-a și a VIII-a susțin Simularea pentru Evaluarea Națională 2019.

Structură subiecte Simulare Evaluarea Națională 2019, clasa a VIII-a

Structura subiectelor pentru elevii de clasa a VIII-a

Pentru elevii de clasa a VIII-a care susțin Simularea Evaluării Naționale la Limba și literatura română pe 11 martie 2019, programa de examen este cea stabilită în 2015, din care sunt exceptate de către ministerul Educației următoarele:

  • procedee de expresivitate artistică în textele studiate (figuri de stil: alegoria) – conținut asociat competenței specifice 1.1;
  • trăsături specifice genului dramatic în opere literare studiate sau în texte la prima vedere – conţinuturi asociate competenţei specifice 1.1;
  • trăsături ale speciilor literare: romanul, balada populară – conţinuturi asociate competenţei specifice 1.1;
  • complemente circumstanțiale și propoziții subordonate circumstanțiale corespunzătoare (de loc, de timp, de mod, de cauză, de scop, condiţională, concesivă, consecutivă) – conținuturi asociate competenței specifice 2.2

Structura subiectelor pentru elevii de clasa a VII-a

La simulărie din martie 2019, proba scrisă la matematică, elevii din clasa a VII-a vor avea în proporție de 30% subiecte de tip itemi obiectivi.

La Limba și Literatura Română, elevii trebuie să dovedească faptul că pot înțelege un text literar sau nonliterar, să sesizeze corectitudinea și valoarea expresivă a categoriilor morfosintactice, a mijloacelor de îmbogățire a vocabularului, de asemenea, să redacteze texte folosind adecvat decvat semnele ortografice şi de punctuaţie.

Modele de subiecte la simulare pentru Evaluarea Națională la limba română puteți găsi aici.

Modele de simulare Evaluarea Națională matematică, puteți găsi aici.

EVALUARE NAŢIONALĂ clasa a VIII-a, MODELE de SUBIECTE publicate de Ministerul Educaţiei

VEZI AICI SUBIECTELE LA LIMBA ROMÂNĂ DATE LA SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2018

VEZI BAREM LA LIMBA ROMÂNĂ

Simulare Evaluarea Națională 2019. Notele pot fi trecute în catalog

Anul acesta, notele de la simularea Evaluării Naționale 2019 și de Simularea examenului de Bac pot fi trecute în catalog, la cererea elevilor sau a părinților, potrivit unui ordin al Ministerului Educației publicat în Monitorul Oficial. Astfel că, elevii sau părinții trebuie să completeze o cerere prin care solicită trecerea notei obținute în catalog.

Iată modelul de cerere pentru trecerea în catalog a notelor de la Simularea Evaluării Naționale:

Doamnă/Domnule director,


Subsemnatul ........................................................................., elev al clasei ........ …. din cadrul școlii /liceului ...............................................................doresc trecerea în catalog a notei de la Simularea Evaluării Naționale pentru materia................................................................

Mulțumesc anticipat


Data Semnătura

Simulare Evaluare Națională Edu.ro. Ce reguli trebuie să respecte elevii

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, de când s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori, de regulă, din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Ministerului Educației Naționale precizează că obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie.

Calendar Simulare 2019 Evaluarea Naționala

În perioada11-13 martie 2019 elevii de clasa a VII-a și a VIII-a vor susțin simulările la Evaluarea Națională după următorul program:

11 martie 2019-Limbă și literatură română – probă scrisă
12 martie 2019-Matematică – probă scrisă
13 martie 2019-Limbă și literatură maternă – probă scrisă
22 martie 2019-Afișarea rezultatelor

Structura anului școlar 2018-2019 pentru elevii de clasa a VIII-a

Structura anului școlar 2018-2019 pentru elevii de clasa a XII-a​

Ce a picat la Evaluarea Națională în 2018 - subiecte

Decizie de ultimă oră! Ce se întâmplă cu biserica licitată din Constanţa... Subiecte Simulare Evaluare Națională. Avem subiectele! Ce a picat la Limba Română, a VII-a...
Parteneri
Gustări sănătoase de luat în călătorii. Sunt pline de vitamine și minerale
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x