Antena Căutare

Suma piperată pentru un kilogram de cârnați la Târgul de Paște din București. Comercianții l-au transformat în produs de lux

Pe 7 aprilie 2023 a fost deschis Târgul de Paște din București și va rămâne deschis până pe 17 aprilie. Deși intrarea este gratuită, prețurile sunt piperate. Iată cât costă un kilogram de cârnați.

carnati pusi langa paine pe masa Galerie
Pe 7 aprilie 2023 a fost deschis Târgul de Paște din București și va rămâne deschis până pe 17 aprilie. Deși intrarea este gratuită, prețurile sunt piperate. Iată cât costă un kilogram de cârnați. | Shutterstock.com

La Târgul de Paște al Capitalei, denumit ”Tradiții și Flori de Sărbătoare”, se vând cele mai râvnite preparate tradiționale specifice sărbătorilor pascale.

În fiecare zi, între orele 10:00 şi 21:00, vizitatorii vor putea descoperi, la cele peste 75 de căsuţe din cadrul evenimentului, obiecte meşteşugăreşti şi produse culinare.

În cadrul târgului, publicul va găsi sute de produse tradiţionale, precum: ouă încondeiate şi decorate tradiţional, ii, icoane pictate, obiecte din piele, ceramică, sticlă şi lemn, accesorii şi bijuterii şi decoraţiuni pentru masa de Paşte, cozonaci, prăjituri de casă, pască, produse apicole, dulceţuri şi zacuşti etc.

Citește și: Friptura de miel pentru Paște. Două rețete savuroase pentru grătar și cuptor, potrivite și pentru copii

Evenimentul se adresează bucureştenilor, dar şi turiştilor, şi îşi propune să valorifice arta populară şi tradiţiile autentice, adunând producători şi meşteşugari din toate colţurile ţării, transmite PMB.

"La târg vă așteaptă meșteșugari și producători din toate colțurile țării cu produse tradiționale: ouă încondeiate, ii, icoane pictate, obiecte din piele, ceramică, sticlă și lemn, decorațiuni pentru masa de Paște, cozonaci, prăjituri de casă, pască, produse apicole, etc.", a informat Primăria Municipiului București.

Citește și: Cât costă cozonacul făcut de chef Cătălin Scărlătescu. Cu cât vinde preparatul pentru masa de Paște

Ce prețuri sunt la Târgul de Paște din București

La Târgul de Paște din București, prețurile sunt pentru toate buzunare. Dacă turta dulce se vinde cu aproximativ 10-15 lei, comercianții cer chiar și 25 de lei pentru un chec.

De asemenea, o porție de mini gogoși costă 15 lei, în timp ce pentru un burger vizitatorii târgului trebuie să scoată 25 de lei din buzunar. În funcție de tarabe, prețul pentru langoș pornește de la 10 lei și poate ajunge până la 15.

Citește și: Cât costă drobul de miel gătit de chef Cătălin Scărlătescu. Cu cât vinde preparatul pentru masa de Paște

De departe, cel mai piperat preț la alimente este cel al cârnaților. 90 de lei pe kilogram este costul cerul de vânzătorii prezenți la Târgul "Tradiții și Flori de Sărbători" 2023.

Pentru cei mai darnici, care vor să ofere cadouri cu motive pascale, prețurile pornesc de la 10 și depășesc 100 lei. De exemplu, o cană ceramică are un preț de la 25 la 60 de lei, ouăle încondeiate de la 10 la 25, iar prețul bijuteriilor începe de la 35 de lei.

Suma pentru aranjamentele florale cu motive pascale este de 100 lei pe bucată și vizitatorii plătesc cel puțin 80 de lei pentru o icoană.

(P) Fii un șofer responsabil! Asigură-te că ai programarea făcută la fișa medicală pentru permis auto... Tradiții în Săptămâna Mare 2023. Ce obiceiuri există pentru fiecare zi din Săptămâna Patimilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x