Căutare Live

Friptura de miel pentru Paște 2022. Două rețete savuroase pentru grătar și cuptor, potrivite și pentru copii

Friptura de miel, fie că este gătită la cuptor sau la grătar, este unul dintre cele mai așteptate preparatele de Paște 2022. De aceea, ți-am pregătit două rețețe delicioase, care îi vor încânta chiar și pe cei mai mofturoși musafiri.

Friptura de miel, fie că este gătită la cuptor sau la grătar, este unul dintre cele mai așteptate preparatele de Paște 2022. De aceea, ți-am pregătit două rețețe delicioase, care îi vor încânta chiar și pe cei mai mofturoși musafiri.

Shutterstock.com

Masa de Paște, de pe care nu au cum să lipsească ouăle încondeiate, cozonacul pufos de Paște și drobul delicios, nu este completă fără friptura de miel la cuptor sau la grătar.

Astfel, ți-am pregătit două rețele simple care te vor ajuta să pregătești cea mai bună friptură de miel, fie că o preferi la cuptor sau la grătar/grill.

În rândurile următoare o să găsești ingredientele necesare și instrucțiunile, pas cu pas, pentru a obține fripturi fragede și savuroase de miel.

Citește și: Rețeta de drob de miel a lui Chef Sorin Bontea. Care sunt secretele celebrului bucătar

Rețetă friptură de miel la cuptor: ingrediente și mod de preparare

Gustoasă și fragedă, friptura de miel va fi, cu siguranță, pe gustul celor care preferă această carne. Ea se prepară cu vin alb, însă puteți să-l scoateți din rețetă dacă vor consuma și copiii.

Timpul de preparare este unul redus, iar cel complet se învârte în jurul duratei de 1 oră și 35 de minute.

În rândurile următoare puteți găsi toate ingredientele necesare și cum să le folosiți pentru o friptură delicioasă, care îi va face pe cei dragi să-și lingă degetele.

Citește și: Ce semnificații au pasca, oul roșu, cozonacul și mielul de Paște. De ce mâncăm aceste alimente în zi de sărbătoare

Ingrediente friptură de miel la cuptor:

Pentru a pregăti friptura de miel la cuptor, una dintre cele mai așteptate rețete de Paște 2022, ai nevoie de câteva ingrediente. Dincolo de carne, rețeta mai conține usturoi, unt, cimbru sau rozmarin, dar și clasicele condimente: sare, piper.

Iată lista completă de ingrediente pentru delicioasa friptură de miel care se pregătește la cuptor:

  • 1.5-1.8 kg carne de miel (pulpa din spate)
  • 1 legatura usturoi verde
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei de măsline sau 3 linguri cu ulei de floarea soarelui
  • 2 foi dafin
  • 2 rămurele de cimbru sau de rozmarin
  • 100 ml vin alb (opțional)
  • sare
  • piper.

Cum se pregătește, pas cu pas, friptura de miel la cuptor

Pentru ca produsul final să fie unul suculent și absolut delicios, este indicat să țineți cont de câteva recomandări înainte să începeți prepararea fripturii de miel pentru Paște 2022.

Pentru început, carnea pentru friptura de miel la cuptor trebuie spălată cu apă rece și curățată de pielițe. Ea nu trebuie desfăcută de pe os, însă este indicat ca acesta să fie spart în două sau trei locuri pentru a se tăia mai ușor carnea atunci când este gata pentru a fi servită.

După spălare, carnea se tapetează cu un șervet absorbant, apoi se unge cu unt și cu ulei. Se presară sarea, piperul și verdeața tocată mărunt. După aceea se pune într-un vas mare, se acoperă și se lasă la frigider timp de o oră. Când au trecut cele 60 de minute, mai lăsați puțin carnea la temperatura camerei. 15 minute ar trebui să fie suficiente.

Citește și: Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

În acest timp, puteți încinge cuptorul. Usturoiul trebuie curățat și tocat mărunt, apoi trecut pe sub un jet de apă fierbinte. Este timpul să pregătiți tava pentru friptură, care se unge cu ulei. Acum se presară usturoiul, după care se adaugă carnea și se pune vinul îndoit cu apă (opțional dacă aveți copii).

După ce se pune în cuptor, trebuie lăsată la foc mare circa 55-65 de minute. În acest timp, friptura trebuie întoarsă și stropită cu sosul din tavă. De reținut că în ultimele 15 minute friptura de miel trebuie coaptă la foc potrivit.

Este momentul să stingeți cuptorul, însă nu scoateți tava. Mai lăsați-o câteva minute, aproximativ 15, în cuptor. Puteți adăuga acum și condimentele rămase.

Rețetă friptură de miel la grătar/grill

Dacă preferați friptura de miel la grătar, v-am pregătit o rețetă rapidă tocmai bună pentru masa de Paște 2022. Ingredientele sunt puține, iar timpul de preparare mult mai redus decât în cazul fripturii de miel la cuptor.

Aflați din rândurile următoare cum să gătiți cea mai bună friptură de miel la grătar. Rezultatul va fi unul delicios dacă urmați instrucțiunile gospodinelor, pe care le veți regăsi în continuarea acestui articol.

Citește și: Rețetele tradiționale: stufat de miel la cuptor și la ceaun

Ingrediente friptură de mier la grătar pentru Paște 2022

Pentru friptura de miel la grătar sau grill aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 800 grame de carne de miel
  • boia ardei dulce
  • cimbru
  • busuioc
  • oregano
  • o linguriță de sare
  • o linguriță piper alb măcinat
  • 6 linguri ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi

Cum se pregătește, pas cu pas, friptura de miel la grătar/grill

Carnea de miel se taie felii de aproximativ doi centimetri grosime pentru a ieși cât mai suculentă și savuroasă. Puteți să le faceți și mai groase, în funcție de preferințe.

După ce au fost tăiate, bucățile de carne de miel se condimentează cu amestecul de mirodenii: boia, cimbru, busuioc, orefanp, sare, piper.

Ele se așează într-un bol, în care se pune atât usturoiul, cât și cele șase linguri de ulei de măsline. După aceea, carnea se lasă la rece timp de câteva ore.

Apoi este gata de preparare. Feliile trebuie puse pe grătarul încins și lăsate la rumenit.

Citește și: Rețeta de cozonac pufos a lui Chef Cătălin Scărlătescu pentru Paște: ingrediente și cum se prepară desertul

Cu ce garnitură se servește friptura de miel la grătar sau cuptor

Experții spun că delicioasa carne de miel nu se consumă cu garnitură de orez, cartofi, paste, dar nici cu pâine sau mămăligă. Asta pentru că aceste produse o vor face și mai greu de digerat.

Singura garnitură care se potrivește este cea de legume deoarece fibrele din acestea ajută digestia. Când vine vorba despre condimente, cele mai potrivite sunt cele amare, adică rozmarin, cicoare, salvie, fiindcă stimulează secreția bilei.

Te-ar putea interesa și:

Rețeta de cozonac pufos a lui Chef Cătălin Scărlătescu pentru Paște: ingrediente și cum se prepară desertul... Pulpă de miel la cuptor, rețeta lui Sorin Bontea pentru Paște. Ce ingrediente folosești și cum obții o carne fregedă și ...
Ultimele știri
x