Drobul de miel este unul dintre cele mai iubite preparate tradiționale. El nu lipsește niciodată de pe masa de Paște și are o serie de variații ale rețelei.
Rețetă de drob de miel pentru Paște 2023
În mod tradițional, înainte de Paște, credincioșii jertfesc un miel ce simbolizează jertfa lui Iisus Hristos pentru mântuirea neamului. Din acesta sunt realizate o multitudine de preparate ce vor fi servite de întreaga familie, alături de ouăle roșii.
Multe gospodine aleg să prepare singure drobul de miel, după diferite rețete ajustate în funcție de preferințele culinare. Iată cum se prepară drobul de miel după instrucțiunile lui chef Cătălin Scărlătescu.
Ingrediente rețetă de drob de miel pentru Paște:
- organele de la un miel (ficăței, rinichi, plămâni, inimă)
- 250 de grame de carne de miel
- 400 de grame de ceapă și usturoi verde
- 400 grame de mărar și pătrunjel
- opt ouă bătute pentru fiecare kilogram de compoziție
- ulei
- prapur
- sare și piper.
Citește și: Drob de miel. Rețetă tradițională pentru masa de Paște
Cum se prepară rețeta de drob de miel
Organele și carnea de miel se spală bine, se taie în cuburi mari și se pun la călit în ulei de floarea soarelui. Un sfert din compoziție se taie cuburi, iar restul, după ce a fost scursă de ulei, se trece prin robotul de bucătărie.
Condimentele, adică ceapa, usturoiul, mărarul și pătrunjelul sunt mărunțite pentru a fi adăugate ulterior peste amestec. Apoi, carnea și verdețurile se amestecă cu opt ouă, bătute înainte ca pentru omletă. Se pun sarea și piperul, apoi totul se învelește în prapure.
Citește și: Rețeta de cozonac pufos a lui Chef Cătălin Scărlătescu pentru Paște: ingrediente și cum se prepară desertul
După acest pas, drobul se pune la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, la 140 de grade Celsius. În funcție de preferințe, în mijlocul compoziției se pot pune două ouă fierte întregi.
Iată câteva feluri în care poate fi gătit drobul de miel pentru Paște 2023. În rândurile următoare aflați cât costă drobul de miel preparat de chef Cătălin Scărlătescu:
- Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă
- 5 cele mai bune rețete de drob de miel, porc, pui sau curcan pe care să le încerci
- Rețeta de drob de miel a lui Chef Sorin Bontea. Care sunt secretele celebrului bucătar
- Rețeta pentru drob de miel à la Chef Roxana Blenche, Cristina Ciobănașu și Alexandru Dunaev
- Rețeta de drob de Paște a lui Chef Florin Dumitrescu. Trucuri de la juratul Chefi la cuțite
- Rețeta pentru un drob perfect! Încearcă varianta lui Vlăduț pentru un Paște Fericit în familie!
- Drob savuros, ca la bunica de gustos! Chef Scărlătescu îți arată cea mai tare rețetă! Vecinele te vor invidia!
Cât costă drobul de miel gătit de chef Cătălin Scărlătescu
Pe site-ul Chef Super Food, Cătălin Scărlătescu pune la dispoziție mai multe preparate pentru masa de Paște 2023. Printre acestea se numără și drobul de miel.
Acesta conține organe de miel, ceapă verde, usturoi verde, mărar, pătrunjel, ouă, sare și piper. În descrierea produsului, se specifică faptul că drobul de miel este gătit fără coloranți și fără conservanți.
Citește și: Drob de pui cu ouă de prepeliță. O alternativă la drobul de miel
Pe site-ul celebrului bucătar, care a participat și la America Express: Drumul Aurului, 1,1 kg de drob de miel se vinde cu 147.00 LEI.
”Bucătării noștri îl pregătesc după o rețetă tradițională cu verdeața proaspătă din belșug, ouă și organe de miel.”, se arată în descrierea de pe site.