Antena Căutare

Sumele incasate ilegal de la pensionari vor putea fi restituite si mostenitorilor

Senatorii din Comisia pentru buget au decis, marti, ca sumele incasate ilegal drept contributie de asigurari sociale de sanatate vor fi restituite si catre mostenitori, in cazul pensionarilor decedati.

Comisia a adoptat o Ordonanta de Urgenta privind stabilirea unor masuri de restituire a unor contributii de asigurari sociale de sanatate, cu un amendament propus de Comisia juridica.

Potrivit amendamentului adoptat, sumele retinute de la 1 ianuarie 2011 pana la 30 aprilie 2012, reprezentand diferenta dintre pensiile nete rezultate prin aplicarea procentului de contributie de asigurari sociale de sanatate asupra intregului cuantum al pensiei si pensiile nete rezultate prin aplicarea procentului de contributie de asigurari sociale de sanatate asupra partii din pensie care depaseste nivelul de 740 de lei, se vor restitui, in cazul pensionarilor decedati dupa 1 ianuarie 2011, catre mostenitorii legali ori testamentari, incepand cu luna urmatoare depunerii documentelor justificative, anunta Mediafax.

Proiectul urmeaza sa fie dezbatut de plenul Senatului, care este prima Camera sesizata.

FOTO: Intact Images

Canicula face primele victime: Peste 400 de solicitari la salvare, numai in Bucuresti... Afla cum sa te protejezi eficient de canicula!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x