Antena Căutare

Sute de angajati ai Postei Romane ameninta cu greva la sediul Ministerului Comunicatiilor

Peste 500 de sindicalisti din Posta Romana protesteaza in fata Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale. Oamenii ameninta cu greva generala.

UPDATE! Liderii sindicalistilor din Posta Romana ameninta ca, daca pana la sfarsitul anului veniturile companiei nu se majoreaza cu 20%, intrerup activitatea.

Presedintele Federatiei Sindicatelor din Posta Romana, Matei Bratianu, care este si parlamentar PSD a declarat, marti, ca angajatii din Posta sunt pregatiti sa opreasca voluntar lucrul daca nu se iau masuri urgente. „Pana la 31 decembrie veniturile companiei ar trebui sa creasca cu 20% fata de anul trecut pentru a permite 10% majorarea salariala si 10% investitii. Pentru a se realiza acest lucru ar trebui ca veniturile companiei sa creasca in fiecare luna cu 5% si vom monitoriza acest lucru iar daca nu se va intampla asa vom continua protestele angajatii fiind pregatiti chiar sa intrerupa voluntar activitatea", a spus Bratianu.

Postasii cer revenirea asupra deciziei unilaterale conducerii companiei de reducere a programului de lucru lunar cu doua zile, renuntarea la procesul de desfiintare a oficiilor postale, prezentarea in regim de urgenta a unui plan concret de crestere lunara a veniturilor companiei fata de perioada similara a anului 2010 care sa conduca la o crestere a veniturilor cu minim 20% in luna decembrie 2011 fata de luna decembrie 2010.

De asemenea postasii cer stabilirea unui calendar de plata a tuturor obligatiilor banesti asumate de companie fata de salariatii ei, initierea in regim de urgenta a procedurii de achizitie pentru materiale de curatenie, rechizite, imprimante, formularistica, folosirea celor cateva sute de agenti de vanzari pe care i-a angajat compania in ultimii ani prin stabilirea unui volum minim de venituri pe care sa-l aduca fiecare dintre ei.

Protestestarii mai solicita reprezentantilor Ministerului implicarea in actiunea de lobby politic pentru gasitrea de solutii in vederea redresarii economice a companiei, sistarea tuturor cheltuielilor companiei care nu contribuie direct la aducerea de venituri.




Dumitru Costin: Posta Romana are nevoie de management privat

Compania Nationala Posta Romana are nevoie de management privat pentru a fi profitabila si competenta, a declarat, astazi, presedintele Blocului National Sindical, Dumitru Costin.

"Avem nevoie de management privat in Posta Romana. Am sustinut de ani buni aceasta idee. Este singura cale prin care putem aduce competenta si singura cale prin care putem scoate unghiile politicienilor din companiile cu capital de stat. Revendicarea este oficiala si asteptam raspuns de la minister (MCSI n.r.), de la Guvern. Poate au pus compania pe lista celor 16 companii de stat unde se va face management privat", a afirmat Dumitru Costin, potrivit Agerpres.

Totodata, liderul sindical a mentionat ca Romania a platit in urma cu doi ani circa doua milioane de euro pentru un studiu de restructurare si modernizare a CNPR, fara ca acesta sa fie pus in aplicare.

Potrivit angajatilor Postei Romane, compania se afla intr-un proces de reorganizare continua, de peste doi ani, fiind pe pierdere, iar conditiile de munca si materialele necesare activitatii nu au fost asigurate. Protestatatarii sustin ca au fost nevoiti sa-si cumpere materialele din bani proprii.

In plus, sindicalistii sunt nemultumiti de concedierile anuntate de companie, dar si de reducerea cu 10%. Oamenii fluiera, cerandu-si drepturile.

In ultimii ani, managementul CN Posta Romana nu a mai incheiat contracte noi prin care sa aduca venituri, nu a mai adus activitati noi, nu si-a asumat deloc rolul de manager creativ, ci doar pe acela de administrator mediocru, lucruri care au dus la intrarea companiei pe peirderi

"Prin organizarea acestei actiuni Federatia Sindicatelor din Posta si Comunicatii doreste sa atraga atentia Statului Roman, care este actionarul majoritar al CNPR prin Ministerul Comunicatiilor, precum si opiniei publice beneficiare de serviciile furnizate de Posta Romana de peste 150 de ani, asupra faptului ca lipsa de performanta a actualului management al CNPR va conduce la falimentul Postei Romane cu grave consecinte asupra celor peste 34.000 de angajati si a celor peste 12 milioane de beneficiari", spune BNS.

Citeste si Antena3

Foto: Intact Images

Proiect de lege privind alaptarea la san: Reclamele la lapte praf, interzise in maternitati... Cei cinci agresori ai varului lui Lucian Bute au primit ordonante de retinere pentru 24 de ore...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x