Antena Căutare

Scenariu halucinant făcut de autorități. Sute de mii de români ar putea să rămână pe drumuri: ”Este nevoie de măsuri urgente!”

Sute de mii de români ar putea rămâne pe drumuri. Patronatele avertizează că este nevoie de măsuri urgente pentru a limita efectele economice ale coronavirusului. Specialiştii vorbesc despre cel mai rapid impact economic din ultimele decenii. Turismul, transporturile, comerţul se prăbuşesc după principiul dominoului. În cel mult o săptămână, Guvernul va anunţa cum va sprijini companiile aflate în dificultate.

Hotelurile sunt pustii. Unul din Bucureşti şi altul din Braşov au pus lacătul pe uşă. În Capitală, veniturile hotelierilor au scăzut brusc la jumătate. SCRIS PE ECRAN: -44%

”Din experienţa mea de 20 și ceva de ani nu am întâlnit aşa ceva. Un impact atât de rapid și atât de puternic n-am mai întâlnit. Nu mai vin turişti, dar nici nu mai pleacă. Românii îşi anulează vacanţele.”, a declarat Călin Ilie, președintele Federației Industriei Hoteliere din România.

"Sunt 2000 de agenții de turism care prevăd ca nu vor supraviețui. Suntem cea mai afectată zonă din economie", a precizat și Nicolae Demetriade, președintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism

Pandemia coronavirus. Italia adoptă noi măsuri, după recordul de decese

Patronatele cer scutirea de taxe pe salarii, amânarea altor dări şi plata datoriilor statului către operatorii din turism.

”Statul nu are încotro, dacă nu vrea să se trezească cu 400.000 de șomeri, n-are încotro.”, a declarat Dragoș Anastasiu - președintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană.

De frica infectării cu noul virus, oamenii evită să mai ia masa în oraş.

”Încasările depind de la zona la zona: minus între 20 și 70 la suta.Situația este deosebit de grea, gândul nostru e la forța de muncă. Sperăm să nu ajungem la alte măsuri", spune și Daniel Mischie, director executiv al unui lanț de restaurante.

Urmează comerţul. Italia, ţara cea mai afectată, este al doilea partener comercial al României. Cu 15 miliarde de euro pe an.

"Impactul va fi destul de dur. Sunt și alte verigi care au de suferit. Tradingul cu China și ce se întâmplă în Europa. O să vedem că și Germania va fi afectată sau Franța, care e al treilea partener economic al României.", a declarat Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României.

Italia, lovită crunt de coronavirus. Record de morți în ultimele 24 de ore din cauza COVID-19

Analiștii au redus deja estimarea de creștere a economiei pentru 2020 de la 3,5% la 3%.

Nici leul nu stă liniştit. Îngrijorarea de pe pieţele internaţionale, cauzată de coronavirus, pune presiune pe cursul valutar. SCRIS PE ECRAN: 1€ = 4,8 lei Analiştii estimează că deprecierea leului va continua, însă euro nu va sări anul acesta peste pragul de 5 lei.

Ultimul mesaj transmis de SRI pentru români. Acestea sunt sursele de informare oficiale!... Un bărbat cu simptome de coronavirus a murit la Spitalul din Pitești. Pacientul, testat pentru Covid-19 după deces...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x