Căutare Live

Atenție! „Taxa COVID” există și este ilegală! Ce a pățit patronul care a inclus-o în nota de plată

Un bon fiscal emis de o terasă din Bucureşti pe care apare în plus şi o așa-numita "taxă COVID" a devenit viral în mediul online. L-au văzut şi inspectorii Agenţiei pentru Protecţia Consumatorului care au mers să ceară explicaţii.

Taxa COVID l-a costat scump pe un patron din Capitală. După ce pe nota de plată a clienţilor a apărut, nejustificat, suma de cinci lei, Protecţia Consumatorului l-a amendat cu 10 000 de lei.

Managerul a spus că voia doar să-şi acopere cheltuielile pentru măşti, mănuşi şi dezinfectant.

„Ţine de politica economică a agentului economic. Ideea este că are obligaţia să informeze în prealabil consumatorul. Fapt care a dus la sancţionarea contravenţională a agentului economic”, a declarat Eduardt Cozminschi - director Protecţia Consumatorului.

Ultima zi de restricții, în România. Prelungirea stării de alertă, în pericol! Mesajul transmis de liderii opoziției

ANAF a anunțat că „taxa COVID", inclusă în nota de plată, nu are o bază legală.

Atenție! „Taxa COVID” există și este ilegală! Ce a pățit patronul care a inclus-o în nota de plată

Atenție! „Taxa COVID” există și este ilegală! Ce a pățit patronul care a inclus-o în nota de plată

Nu este singurul artificiu la care patronii teraselor apelează în această perioadă. Cum restaurantele rămân închise, unii manageri le-au transformat în terase, eliminând geamurile localului.

Raed Arafat, informații de ultim moment despre noile măsuri de relaxare. De ce nu se deschid restaurantele, nici după 15 iunie?

Deşi au trecut câteva zile bune de la apariţia fotografiei în online, patronul nu s-a gândit să renunţe la taxa COVID. Acum, în loc să-şi mărească profitul, va trebui să achite o amendă usturătoare.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... „Încetarea stării de alertă e foarte periculoasă!” - Ce ne așteaptă după al treilea val de relaxare, din 15 iunie...
Ultimele știri