Antena Căutare

Testele ADN confirma: Sotii Ceausescu au fost inmormantati in cimitirul Ghencea

Sotii Ceausescu au fost inmormantati cu adevarat la Ghencea. Un mister care ne-a bantuit mai bine de 20 de ani a fost lamurit abia acum. Testele ADN facute de Institutul de Medicina Legala Mina Minovici arata ca Nicolae si Elena Ceausescu sunt ingropati in cimitirul Ghencea Civil. Specialistii au prelevat in vara probe din morminte, la cererea rudelor. Acum orice dubiu a fost spulberat.

La aproape o saptamana de la executie, sotii Ceausescu au fost transportati sub paza militara in Capitala si ingropati in cimitirul Ghencea. Separat - pentru ca nu existau parcele libere. Totul s-a facut in mare taina, de teama ca lumea sa nu vina sa profaneze mormintele.

Ani la rand, multi au spus, iar unii chiar au crezut ca sotii Ceausescu nu se odihnesc acolo. S-au nascut si mituri, care mai de care mai spectaculoase. Unii erau convinsi chiar ca Nicolae si Elena traiesc, prin vreo tara indepartata. Speculatiile s-au incheiat odata cu deshumarea din iulie. Hainele aveau urme de gloante, iar cei doi erau imbracati la fel ca-n ziua executiei. Asta spuneau cei prezenti.

Probele ridicate de specialisti au fost comparate cu cele ale rudelor in viata si astfel, dupa mai bine de 20 ani, misterul a fost, in sfarsit, lamurit. Cei doi soti se afla si acum inmormantati in Cimitirul Ghencea. Impreuna.


Scandal cu focuri de arma in Capitala... EXCLUSIV! Afla cine a dat cea mai mare lovitura pe piata drepturilor litigioase!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x