Antena Căutare

Testele rapide pentru depistarea Covid-19 nu au acuratețe la fel de mare pentru varianta Omicron. Ce spun specialiștii

Specialiștii de la FDA, Administrația Medicamentelor și Alimentelor din SUA, au declarat că teste rapide pentru depistarea Covid-19 nu sunt la fel de precise atunci când vine vorba de varianta Omicron.

teste antigen omicron Galerie
Testele rapide pentru depistarea Covid-19 nu au acuratețe la fel de mare pentru varianta Omicron. Ce spun specialiștii | Shutterstock

Testele antigen nu sunt la fel de eficiente pentru a depista infectarea cu Omicron, potrivit unui studiu amănunțit.

Descoperirea speciliștilor a fost făcută după mai multe studii ale FDA în colaborare cu programul RADx al Institutelor Naționale de Sănătate. Acest program este menit să verifice eficiența testelor făcute acasă după descoperirea variantei Omicron.

Eficiența testelor rapide pentru depistarea Omicron

“Date recente ne arată că testele antigen nu detectează varianta omicron, dar e posibil să fi redus sensitivitatea” la detectarea cazurilor pozitive, a declarat un oficial al FDA marți.

Citește și: Noi condiții de intrare în România după ce a fost depistată varianta Omicron. Cum se mai întorc românii la ei acasă

Testarea preliminară se făcea doar cu ajutorul mostrelor neactivate la căldură ale Omicron. Prin această metodă, testele antigen reușeau să detecteze Omciron cu succes, la fel cum se întâmpla și în cazul celorlalte tulpine care au apărut pe parcurs.

“Federația Medicamentelor și a Alimentelor împreună cu programul RADx continua să evalueze performanța testelor antigen folosind mostre de la pacienții care au contractat noua variant Omicron, fiind infectați cu virusul activ”, arată o informare a specialiștilor.

Care sunt simptomele infectării cu Omicron

Preşedinta Asociaţiei Medicale Sud-Africane, dr. Angelique Coetzee, care a primit în ultimele zece zile persoane cu teste COVID-19 pozitive, spune că aceşti pacienţi prezintă simprome neobşnuite şinu necesită internarea la spital.

Majoritatea acestor pacienţi sunt bărbaţi în vârstă de până la 40 de ani, dintre care mai puţin de jumătate sunt vaccinaţi.

În afară de oboseală, ei suferă de dureri musculare, tueşsc sec şi prezintă ”o mâncărime în gât”, detaliză ea. Doar câţiva dintre aceşti pacienţi prezentau o febră slabă.

Dr. Coetzee subliniază că se cunosc puţine lucruri despre cât de periculoasă este varianta omicron, pe care OMS a calificat-o ”îngrijorătoare”. ”Eu nu spun că nu există bolnavi grav”, însă, ”pentru moment, chiar şi pacineţii pe care i-am văzut şi nu erau vaccinaţi au simptome uşoare”, subliniază ea.

Citește și: Ce măsuri se iau în valul 5. Alexandru Rafila a anunțat planul pentru gestionarea următoarei perioade a pandemiei

Numărul de cazuri Omicron înregistrate în România este în creștere. Și în restul lumii există o mulțime de persoane infectate cu această tulpină. De exemplu, în Marea Britanie au fost înregistrate peste 25.000 de cazuri în ultimele 24 de ore.

Dr. Amir Khan a spus că medicii din Africa de Sud - țara în care varianta a fost detectată pentru prima dată - au descoperit că pacienții cu Omicron suferă de transpirații nocturne în timp ce dorm, relatează Wales Online, citat de Mirror.

El a explicat că pacienții au experimentat și dureri musculare, oboseală, febră și tuse uscată: „Simptomele care apar la cazurile din Africa de Sud de către medicii care îngrijesc pacienții cu Omicron arată aceste cinci simptome noi. O zgârietură în gât, dureri musculare ușoare, oboseală extremă, o tuse uscată și transpirații nocturne.

Revelion 2022: program magazine și mall-uri. Supermarketurile și centrele comerciale deschise pe 1 și 2 ianuarie, de Anu... Medicii vor putea face teste Covid-19 pacienților, dar contra unei sume de bani deja stabilite. Câți bani vom scoate din...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x