Antena Căutare

Insula Thassos, plină de turiști români. Tinerii nu s-au speriat de cazurile de coronavirus: ”Aici se respectă distanța socială!”

În ultimele două zile, încă şapte români au fost confirmaţi cu coronavirus în Grecia. Trei dintre ei au fost testaţi pozitivi chiar în momentul în care au ajuns pe insula Thassos. Mulţi turişti nu se lasă însă descurajaţi. Mai ales că odată ajunşi acolo găsesc plaje şi taverne goale. 

Pentru români insula de smarald, Thassos, e cel mai accesibil paradis. E cea mai apropiată de Grecia continentală şi se ajunge în jumătate de oră cu feribotul din golful Kavala. Dostracţia începe chiar de pe vas, pescăruşii îi însoţesc pe turişti până la destinaţie. Păsările primesc orice recomepnsă pentru spectacolul lor: pufuleţi, pâine, biscuiţi.

Dacă până aici, turiştii încă mai aveau reţineri din cauza pandemiei, odată ajunşi pe plajă orice grijă dispare.

Crește numărul turiștilor români infectați cu coronavirus în Grecia. Alte trei persoane, depistate pozitiv în Creta și în Santorini

”Ești ferit, spre deosebire de litoralul nostru românesc unde e foarte aglomerat. Mizând pe faptul că am venit cu autoturismul propriu, pe plajă nefiind însă aglomerat s-a păstrat distanţa socială.”, spune o turistă.

”Iniţial, le-am spus părinţilor mei să anulăm şi gata, stăm acasă, dar e ok.A fost aşa, ca o scăpare de la toată nebunia care se întâmplă în ţară.”, a povestit o tânără.

Thassos este locul perfect pentru cupluri, dar şi pentru familiile cu copii. Intrarea în mare se face lin şi nu sunt valuri mari.

MAE avertizează! Românii care pleacă spre Grecia pot fi băgați în izolare în Bulgaria

Virusul a lăsat plajele aproape goale. Sunt doar un sfert dintre turiştii care erau anul trecut în aceeaşi perioadă, spun comercianţii

”Suntem foarte atenţi şi încercăm să nu avem probleme aici cu COVID. În momentul de faţă sunt câţiva turişti. Deloc englezi, puţini, foarte puţini germani şi olandezi. Din Scandinavia, nu e nimeni.”, declară proprietarul unei taverne în Skala Potamia.

Tratamentul pentru coronavirus, mai dur decât chimioterapia. Avertismentul unui medic oncolog: ”Apar primele efecte în 3... Bolnavii de coronavirus din Timișoara, tratați în unitatea mobilă cumpărată de Fundația Mereu Aproape. Primarul orașului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x