Antena Căutare

Informația momentului! TIR-uri cu mănuşi, biocide, măşti chirurgicale şi teste rapide vor ajunge în România

Într-un interviu în exclusivitate pentru Observator, directorul Unifarm anunţă că în scurt timp vor intra în ţară mai multe TIR-uri cu mănuşi, biocide, măşti chirurgicale şi teste rapide. E o cursă contra cronometru între statele lumii, să pună mâna pe marfa rară ce poate face diferenţa între viaţă şi moarte!

Pe noi, pandemia de coornavirus ne-a prins nepregătiţi. O recunoaşte chiar directorul Unifarm - distribuitorul naţional de echipamente medicale.

DECLARAȚIA DIRECTORULUI UNIFARM

„La noi aparatură şi echipament de protecţie au început să sosească în urmă cu două săptămâni, într-un ritm foarte lent. Abia de câteva zile, mai multe tiruri cu echipamente au început să sosească în România. Deocamdată, peste 220 de mii de combinezoane, un tir cu mănuşi, unul cu biocide, şi un milion de măşti chirugicale - dar nu din cele mai performante.

CITEȘTE ȘI: Un miliard de oameni sunt izolaţi în case din cauza coronavirusului! Imagini impresionante surprinse de camere

Va mai dura însă până când toate vor ajunge şi la medicii din prima linie, care şi-au strigat în ultimele săptămâni nemulţumirea” (Adrian Ionel, director Unifarm)

La foc continuu se dă şi lupta pentru supravieţuire între ţări. Pentru că a pune mâna pe echipamente de protecţie e azi o cursă inegală ghidată în mare parte de buget.

CÂND VOR AVEA ROMÂNII TESTE ȘI MĂȘTI DE PROTECȚIE PENTRU CORONAVIRUS

Pentru că și-au învățat lecția, autoritățile române au început să plătească şi ele în avans. Acum aşteptăm din Coreea de Sud testele care ar putea arăta adevărata dimensiune a epidemiei din România.

CITEȘTE ȘI: Bărbat cu simptome specifice COVID-19, plimbat dintr-un spital în altul, fără să fie testat! Motivul invocat de medici și autorități este incredibil

Testele rapide vor fi folosite de autorităţi pentru a pretesta populatia, in special romanii aflati in carantina sau in izolare. Doar cei cu rezultat pozitiv şi cu simptome vor fi apoi testaţi cu dispozitivele mult mai precise, de tip PCR. Iar odata cu pretestarea in masa, numarul cazurilor pozitive este asteptat sa explodeze.

Județul în care deplasarea persoanelor este limitată și în timpul zilei! Anunțul a fost făcut de prefect: „Nu s-au respe... Coronavirusul aduce o nouă lovitură grea pentru români! Rata șomajului atinge cote alarmante...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x