Antena Căutare

Topul celor mai scumpe preparate de Crăciun. Pe ce loc se află sarmalele românilor

Pregătirile pentru Crăciun sunt în toi, iar românii „aruncă” cu sume mari de bani pentru a avea pe masă cele mai gustoase preparate. Hai să vezi pe ce loc se află sarmalele în topul celor mai scumpe mâncăruri de Sărbători.

Colaj cu sarmale, curcan și cozonac pe masa de Crăciun Galerie
Pregătirile pentru Crăciun sunt în toi, iar românii cheltuie sume mari de bani pentru a avea pe masă cele mai gustoase preparate | Shutterstock

Ca în fiecare an, Crăciunul și Revelionul aduc costuri suplimentare pentru români! Aceștia fac tot posibilul pentru a nu le lipsi nimic de pe masa de Sărbători, chiar dacă mulți dintre ei nu își permit.

Citește și: Cât costă 1 kg de șorici acum și cât a ajuns să coste 1kg de slănină de porc. Prețurile la care românii se uită dublu

Potrivit unui studiu global, România se află pe ultimul loc în topul țărilor care cheltuiesc cel mai mult pentru masa de Crăciun. Se pare că sarmale cu mămăligă și cozonacii românilor valorează 25,87 euro, potrivit antena3.ro.

Topul celor mai scumpe mese de Crăciun

Pe primul loc în topul celor mai costisituare mese de Sărbători se află gâsca la cuptor din Germania, fiind cea mai scumpă masă festivă. Germanii trebuie să scoată din buzunar pentru acest preparat aproximativ 70 de euro.

Carnea de curcan din Spania se situează pe locul doi în top. Cei care își doresc să aibă o astfel de mâncare pe masa de Crăciun trebuie să plătească 60 de euro. De asemenea, locul trei este ocupat de tortellini în supă din Italia care valorează 50 de euro.

Citește și: Când se împodobește bradul. Calendarul tradițiilor de Crăciun pe 24 decembrie, în Ajun, 25 și 26 decembrie 2022

Următoarele în topul celor mai scumpe mese de Sărbători sunt: ruladă de porc, friptura de porccolţunaşi cu varză murată și ciuperci cu borș, sarmale cu mămăligă și cozonac.

Un lucru este cert, prețurile la alimente au crescut semnificativ în acest an, ultima cifră a inflației alimentare din UE fiind de 17,2%, în timp ce cifra corespunzătoare pentru Regatul Unit este de 16%.

De asemenea, masa de sărbători este mai scumpă cu 50% față de 2021.

Care sunt țările cu cele mai scumpe mese de Crăciun

Iată care sunt țările cu cele mai scumpe mese de Crăciun:

1. Germania - 66,70 euro

2. Spania - 60,90 euro

3. Italia - 47,68 euro

4. Olanda - 45,12 euro

5. SUA - 44,31 euro

Citește și: Superstiții de Crăciun 2022. Ce nu trebuie să faci ori să porți pentru a-ți merge bine

6. Franţa - 41,06 euro

7. Australia - 34,80 euro

8. Danemarca - 34,34 euro

9. Marea Britanie - 32,48 euro

10. Polonia - 30,39 euro

11. Norvegia - 26,80 euro

12. România - 25,87 euro

Vezi mai multe știri sociale în secțiunea de pe observatornews.ro

Fructe depistate cu reziduuri de pesticide, retrase de la comercializare din mai multe magazine. Ce trebuie să știe cons... Cât durează vacanța de iarnă a elevilor, în cele 5 module de învățare. Pentru prima dată structura anului include 5 vaca...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x