Antena Căutare

Tradiții de Florii pentru noroc în dragoste, sănătate și belșug în Duminica Floriilor

Florii 2019. Tradiții de Florii pentru noroc în dragoste, sanatate si belsug in Duminica Floriilor. Ce trebuie să faci in aceasta zi.

Florii 2019. Tradiții de Florii pentru noroc în dragoste, sănătate și belșug. Ce trebuie să facă femeile nemăritate pentru a-și găsi alesul. Tradiții pentru noroc și sănătate.

Floriile pică anul acesta pe 21 aprilie 2019 în calendarul creștin ortodox. Duminica Floriilor este cea mai importantă sărbătoare creștină care vestește Paștele, vestind intrarea Domnului Iisus în Ierusalim, unde a fost aclamat de locuitorii oraşului şi întâmpinat cu frunze de palmier, şi fiind totodată sărbătoarea celor care poartă nume de flori.

Tradiții de Florii pentru noroc în dragoste, sănătate și belșug în Duminica Floriilor

Sărbătoarea Floriilor abundă în tradiții și superstiții despre noroc în dragoste, belșug și sănătate. Iată ce trebuie să respecți în sărbătoarea care precede Învierea Domnului.

Florii 2019. Ce nume se sărbătoresc și ce semnificație au. Cui spui La mulți ani

Tradiții, obiceiuri, superstiții de Florii 2019

Una dintre cele mai importantate superstiții de Florii se referă la norocul în dragoste. Astfel, încă din timpuri străvechi, fetele care doreau să-și afle jumătatea, dar și dacă se vor căsătorii în anul repsectiv, respectau cu sfințenie anumite reguli:

- De Florii, mărțișorul purtat până în această zi se pune pe ramurile unui pom înflorit sau pe un măceș, iar zestrea se scoate din casă pentru aerisire.

Tradiții de Florii pentru noroc în dragoste, sănătate și belșug în Duminica Floriilor

- De Florii, fetele nemăritate pun sub un păr altoit, o oglindă și o cămașă curată. După răsăritul soarelui, aceste obiecte sunt folosite în farmece pentru noroc în dragoste şi sănătate.

- Pentru a avea noroc în dragoste și belșug în an, o altă superstiție spune că, la miezul nopţii, trebuie se fierbi busuioc în apă, iar dimineaţa, trebuie să te speli pe cap cu această fiertură, Părul va crește frumos şi strălucitor. Ce rămâne se toarnă la rădăcina unui păr, în speranţa că băieţii se vor uita după ele ca după un copac înflorit.

- O altă superstiție de Florii spune că cine îndrăzneşte să se spele pe cap în ziua de Florii fără apă descântată şi sfinţită riscă să albească.

Tradiții de Florii. Ce trebuie să faci cu salcia sfințită

Salcia este nelipsită de la sărbătoarea Floriilor. Credincioşii merg la slujbă cu ramurile de salcie. După sfințirea lor, acestea sunt puse la icoane, geamuri, uşi, porţi sau le utilizează în gospodărie. Un alt obicei este ca credincioșii să facă un pelerinaj din biserică în biserică.

În trecut, ramura de salcie sfinţită era folosită şi în scopuri terapeutice. Oamenii înghiţeau mâţişori de pe ramura de salcie pentru a fi feriţi de diferite boli, iar bătrânele se încingeau cu salcia ca să nu le mai doară şalele.

Demult, crenguțele de sălcie așezate la icoane după Florii se aruncau vară pe foc atunci când începea o furtună pentru a se împrăștia norii, ori se așterneau în ograda pentru a alungă grindină. Ramurile de la icoană se așezau de către gospodar în mijlocul casei, când era vremea rea, pentru a o apăra de trăsnete.

Dacă te împărtășești de Florii, îți poți pune o dorință și ea se va îndeplini mai repede decât în altă perioadă.

În duminica de Florii, se culeg flori ce se adună în ciubare, ele urmând a fi folosite pentru încondeierea de ouă pentru Paște.

O altă tradiție spune că ramurile de sălcie sunt așezate înainte de culcare sub pernele fețelor nemăritate. Ele cred că vor deveni mai frumoase și vor avea un soț dacă fac asta.

Rugăciune la binecuvantarea salciei în Duminica Floriilor

În momentul sfințirii salciei la biserică, se rostește o rugăciune de binecuvântare, pe care o poți rosti și tu.

Doamne, Dumnezeul nostru, Care şezi pe heruvimi; Cel ce ai arătat puterea Ta şi ai trimis pe Unul‑Născut Fiul Tău, Domnul nostru Iisus Hristos, ca să mântuiască lumea prin Crucea, prin îngroparea şi prin învierea Sa; Căruia, venind în Ierusalim spre patima cea de bunăvoie, poporul care şedea întru întuneric şi în umbra morţii, luând semnele biruinţei, ramuri de copaci şi stâlpări de finic, I‑a prevestit învierea, Însuţi, Stăpâne, păzeşte‑ne şi pe noi, care urmând acelora purtăm în mâini ramuri de copaci în această zi de înainte‑prăznuire. Şi precum pe acele popoare şi pe acei prunci care Ţi‑au strigat Ţie: osana, apără‑ne şi pe noi, ca prin laude şi cântări duhovniceşti să ne învrednicim de dătătoarea de viaţă învierea cea de a treia zi, în Hristos Iisus Domnul nostru, cu Care împreună eşti binecuvântat, cu Preasfântul şi bunul şi de‑viaţă‑făcătorul Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

Floriile 2019. Tradiții, obiceiuri în sărbătoarea Intrarea Domnului în Ierusalim... Paștele Catolic, sărbătorit astăzi. Floriile, în calendarul creștin ortodox...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x