Antena Căutare

Ce nume se sărbătoresc de Florii și ce semnificație au. Cui spui La mulți ani

Floriile 2019 nume pică duminică, 21 aprilie, în calendarul creștin ortodox, iar în calendarul romano-catolic Floriile pică pe 14 aprilie. Ce nume se sărbătoresc si ce inseamna numele Viorel/Vorica, Florin.Florica.

Ce nume se sărbătoresc de Florii și ce semnificație au. Cui spui La mulți ani Galerie
Florii 2019 nume

Floriile 2019 nume. Floriile pică duminică, 21 aprilie, în calendarul creștin ortodox, iar în calendarul romano-catolic Floriile pică pe 14 aprilie. Ce nume se sărbătoresc și ce semnificație au numele Florin, Florentina, Viorel, Viorica, dar și altele.

Peste 1,4 milioane de români își sărbătoresc onomastica în Duminica de Florii. La bărbați, cele mai multe nume de Florii sunt: Florin ( peste 334.734 români poartă acest nume), Viorel (147.328 de români îl poartă), Florian.

În cazul femeilor, cele mai multe nume de Florii sunt: Viorica (146.268 de nume), Florentina 92.668, Florica: 87.202, Florina- 79.753.

Alte nume sărbătorite de Florii sunt: Anemona, Brânduşa, Camelia, Codrin, Codrina, Codruţ, Codruţa, Crăiţa, Crenguţa, Crina, Crinu, Crinuţa, Crizantema, Dalia, Delia, Floarea, Flora, Florenţa, Florentin, Florentina, Florica, Florin, Florina, Garofiţa, Gentiana, Gherghina, Iasmin, Iasmina, Iris, Lăcrimioara, Laur, Laura, Laurenţiu, Laurian, Lauriana, Malina, Margareta, Micsunica, Mugurel, Narcis, Narcisa, Panseluţa, Romaniţa, Roza, Rozalia, Trandafira, Violeta, Viorel, Viorela, Viorica, Zambila, Zambilica.

Ce nume se sărbătoresc de Florii și ce semnificație au. Cui spui La mulți ani

Ce înseamnă dacă porți nume de floare

Tradiția spune că a purta nume de floare este fericire și blestem deopotrivă. De ce? Pentru că persoana în cauză împrumută caracteristicile florilor, bune sau rele. Dacă Brândușa semnifică forță, tărie de caracter și devotament, Naricisa, spre exemplu, este timidă, cu o sensibilitate accentuată, fapt nu tocmai recomandat în zilele noastre!...

Semnificația numelor de Florii la bărbați

Florin

Numele ”Florin” provine din latină și înseamnă: înflorit, înfloritor, înfloritoare. Persoana care îl poartă este asemenea unei flori în grădina minunată a lui Dumnezeu, în timp ce omul rău este doar o buruiană. Florin trăiește o viață cinstită și curată, cu principii sănătoase de la care nu se abate.

Viorel

Cel ce poartă acest nume este un considerat un bărbat extrem de sensibil, intuitiv, emotiv și marcat de cifra 2. În Viorel există și o anumită dualitate, fiind la extreme: pe de o parte este sociabil și altruist, pe de alta este egoist, introvertit. Are nevoie de semenii săi pentru simți că are un rost în viață. Pe plan social și profesional, Viorel este dornic să își impresioneze anturajul, are simțul umorului și este un bun sfătuitor.

Florian

Florian este un derivat al numelui ”Florin”. Persoana care îl poartă este simpatică și entuziastă, înțelegătoare, altruistă. Florian poate fi însă și destul de superficial, preocupat mai mult de imaginea sa publică decât să-și cultive valori și sentimente profunde.

Florian este și un bun orator: convingător și seducător. În carieră are tendința să rateze oportunități majore. Deoarece este încrezător în forțele și capacitățile sale, Florian nu își face griji, este convins că în calea să vor apărea și mai multe oportunități.

Ce nume se sărbătoresc de Florii și ce semnificație au. Cui spui La mulți ani

Semnificația numelor de Florii la femei

Viorica

Numele Viorica este popular în onomastica românească, fiind varianta feminină a lui ”Viorel”. Originea numelui este ”vioreaua” - Scilla bifolia, după denumirea științifică. Vioreaua înflorește primăvara devreme, la începutul lunii martie.

Persoanele care poartă numele Viorica sunt idealiste și romantice. Îi place să fie răsfățată ți apreciată de cei din jur, față de care va manifiesta aceeași atitudine. Nu suportă mediile stresante, motiv pentru care alege să se îndepărteze de cei care le provoacă. Este adepta liniștii și de aceea caută să se implice doar în activități care să-i dezvolte optimismul și starea pozitivă, pentru a putea face față provocărilor.

Florica

Numele de fata Florica, de origine romanească, un derivat al numelui ”Florentina”. Acest nume provine din latinescul "flos". Persoanele care îl poartă sunt deschise și amabile, mereu în căutarea adevărului. Sunt vesele și înfloritoare și nimic nu le strică dispoziția. Sunt pozitive și găsesc în fiecare faptă sau eveniment neplăcut lecția sau ”partea plină a paharului”.

Anemona

Originea numelui Anemonă este grecească, iar semnificația să este aceea de floarea vântului. În mitologia greaca, Anemonă era numele uneia dintre nimfe care a fost transformată în floare.

Brândușa

Brândușă este o floare care simbolizează sentimente puternice și devotament, legături strânse atât de dragoste, cât și de prietenie. Cel care dăruiește unei femei Brândușe nutrește pentru această o dragoste puternică și pasionala. Femeia căreia îi plac Brândușele este o femeia puternică, devotată, care pune pasiune în tot ceea ce face.
Numele de Brândușă sugerează putere și curaj. O persoană cu numele de Brândușă pune pasiune și loialitate în tot ceea ce face și va face tot posibilul pentru a-și atinge idealurile.

Camelia

Camelia este o persoană foarte independența, cu un simț acut al responsabilității. Este foarte ambițioasă și muncitoare, prea serioasă și uneori foarte severă. Este însă și foarte inteligență și obține mereu ceea ce vrea. Camelia este și o femeie foarte energică, care posedă o autoritate naturală și o putere de convingere înnăscute. Independența și nevoia de a comandă fac parte din natură celor cu acest nume. Dar au tendința și de a fi foarte rezervate și secretoase, tinzând să păstreze o anumită distanță între ele și cei din jur. Sunt în același timp și foarte sociabile. Varianta masculină a numelui este ”Cameliu”.

Codrina, Codin, Codrin, Codrut, Codruța

Numele “Codrut” are varianta feminina Codruta. Numele este destul de controversat, existand mai multe ipoteze cu privire la semnificatia si originea lui. Prima ipoteza ar ca numele este de origine greceasca, cu izvoare in mitologie, si il desemna pe Basileus, aparatorul si salvatorul cetatii Atena. A doua variantă ar fi ca numele provine de la termenul latin de “quodrum” are corespondentul românesc “padure”, “dumbrava”.

Ce nume se sărbătoresc de Florii și ce semnificație au. Cui spui La mulți ani

Crina

Provine de la numele latin "christiana", ce înseamnă "urmaşul lui Hristos". Crinul ocupă un loc special printre flori, nu doar pentru că este o floare regală, ci şi pentru că este menţionat în legende biblice. Despre această floare se spune că ar fi apărut din lacrimile pe care Eva le-a vărsat când a părăsit Paradisul. Persoanele care poartă numele de Crina sunt pline de energie, au o minte deschisă şi sunt foarte ambiţioase, reuşind cu uşurinţă să ajungă departe în viaţă.

Dalia

Numele Dalia este asemănător cu Delia, însă sună mai special şi este mult mai rar folosit. Este un simbol al eleganţei şi demnităţii. Fetele care îl poartă au o ţinută graţioasă şi sunt foarte sensibile, dar nu o arată oricui. De obicei au un aspect şi un comportament regal şi se impun cu uşurinţă, însă fără a fi înfumurate sau dominante.

Florentina

Provine de la numele latin Florentius, care are forma feminină Florentia. Ambele derivă din florens, care înseamnă prosper, înfloritor. Poate fi pus în legătură şi cu zeiţa florilor şi a vegetaţiei, glorificată cu ocazia sărbătorii din prag de primăvară, numită Floralii. Primăvara era adusă pământenilor de zeiţa Flora. În creştinism a fost asimilată Sărbătorii Floriilor, în Duminica Floriilor, şi este legată de viaţa pământeană a lui Iisus. Derivate: Florea, Floarea, Florela, Florentina, Florentin, Florenta, Florian, Floriana, Florica, Ica, Florita, Floricel, Flori, Florent etc.

Hortensia

Nume de origine latină, forma adjectivală derivată de la substantivul "hortus cree" înseamnă "grădină, grădinar, cel care se ocupă de grădină". Hortensia este apropiată de floarea cu acelaşi nume, plantă decorativă numită după prenumele unei femei Hortense, care a contribuit la crearea acesteia.

Iasmin, Iasmina, Iasomia, Jasmine, Iasmine, Jasmina, Iasomie, Iasomia

Numele de fată Iasmina este de origine musulmană. Semnificaţia numelui Iasmina este "floare de iasomie", Jasmina, făcând parte din lunga listă de nume feminine inspirate din denumiri de flori. Variante: Iasomia, Jasmine, Iasmine, Jasmina, Iasomie, Iasomia.

Iris

Este un nume rar şi deosebit şi ne aduce aminte de aspectul acestei flori minunate. Fetele care poartă acest nume au o personalitate foarte puternică şi o graţie unică. Pentru că au un tact aparte, ele se adaptează uşor oricărei situaţii şi reuşesc să scape tot timpul cu „faţa curată".

Lăcrămioara

Oarecum frecvent în onomastica noastră contemporană, este o formaţie românească, considerată nume de floare. De fapt, acest nume de persoană poate fi încadrat în categoria acelor prenume ce s-au format de la denumirile de flori. Deşi această floare este mică şi fragilă, ea reprezintă un simbol al rezistenţei şi al tăriei. De aceea, fetele care poartă acest nume pot părea vulnerabile la prima vedere, dar sunt mult mai puternice decât lasă să se vadă. Atunci când viaţa le pune în cale provocări, au resurse interioare nesecate.

Liliana "Floare de crin" (lilium-crin), Lilla

Mult mai popular în Transilvania, aparţinând mai cu seamă onomasticii ungureşti, prenumele de fată Lilla are originile în onomastica latină, întrucât provine de la numele de persoana Lily, ce înseamnă „crin". Mai mult decât atât, trebuie să ne îndreptăm atenţia şi spre simbolistica acestei flori, considerate simbol al inocenţei şi al frumuseţii.

Margareta

Numele Margareta provine din grecescul "margarites" cu sensul de "perlă" (de aici şi cuvântul românesc "mărgăritar"). Este considerată şi simbolul dragostei şi iubirii veşnice. Cuvântul are ca sens secundar floarea Margaretă, care are origini româneşti. Demult, fetele smulgeau petalele margaretelor, una câte una, pentru a afla dacă sunt iubite de băieţii de care se îndrăgostiseră. Variante ale numelui Margareta: Marga, Margarita, Reta, Margo, Greta, Rita.

Aici ai mai multe intrepretări ale numelor de Florii.

Floriile 2019 sau Intrarea lui Iisus în Ierusalim este una dintre cele mai importante sărbători religioase care precedă Paștele. Află totul despre însemnătatea acesteia, dar și tradiții și obiceiuri pe care trebuie să le respecți.

sursa foto: avantaje.ro

Un microbuz cu 12 oameni s-a răsturnat în Cluj. Plan roșu de intervenție și elicopter Smurd la fața locului... Floriile 2019. Tradiții, obiceiuri în sărbătoarea Intrarea Domnului în Ierusalim...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x