Antena Căutare

Trafic infernal în București, microbuze școlare goale: "Fata mea are opt ani, dar am obișnuit-o cu mașina"

Primul autobuz școlar pleacă la ora 7, iar ultimul, după ora 6 seara, la finalul cursurilor. Degeaba! Într-o Capitală sufocată de trafic, mulţi părinţi nu sunt pregătiţi să renunţe la obiceiul de a-i aduce pe cei mici cu maşina la şcoală. Este şi motivul pentru care cele mai multe autobuze au fost goale.

Primul autobuz școlar pleacă la ora 7, iar ultimul, după ora 6 seara, la finalul cursurilor. Degeaba! Într-o Capitală sufocată de trafic, mulţi părinţi nu sunt pregătiţi să renunţe la obiceiul de a-i aduce pe cei mici cu maşina la şcoală. Este şi motivul pentru care cele mai multe autobuze au fost goale.

Aproape 100 de elevi din Capitală au mers pentru prima dată, cu autobuzul şcolar la cursuri. Proiectul pilot se desfăşoară în sectorul 3 din Bucureşti, acolo unde este şi cea mai mare unitate de învăţământ.

Prima zi a adus însă şi primele probleme: părinţii elevilor de clasa 0 nu au fost lăsaţi sa urce în autobuz, deşi mulţi nu ar fi vrut să-i lase pe cei mici singuri. Părinţii au fost luaţi prin surprindere de reguli. Mulţi erau convinşi că îşi pot conduce bobocii la şcoală. Edilii văd altfel situaţia:

Copiii sunt însoţiţi acum de un supraveghetor. Autobuzele şcolare circulă pe 4 trasee fixe, iar copiii se urcă doar în staţiile prestabilite şi pot coborî doar în faţa unităţii de învăţământ.

Părinții nu renunță la obiceiul de a-și duce copii cu mașina la școală

Primul autobuz pleacă la ora 7, iar ultimul, după ora 6 seara la finalul cursurilor.Mulţi părinţi însă nu sunt pregătiţi să renunţe la obiceiul de a-i aduce pe cei mici cu maşina la şcoală. Este şi motivul pentru care cele mai multe autobuze au fost goale.

Deocamdată cu cele 11 autobuze şcoale pot merge cei 2.500 de elevi ai Şcolii 195 din Bucureşti. Lor li s-au putea alătura pe viitor şi copiii de la şcolile învecinate. Celorlalţi călători le este interzis să circule cu aceste vehicule. Pentru aceştia însă, autorităţile pregătesc altceva: iau în calcul ca transportul în comun în Capitală să fie gratuit pentru toată lumea.

Un cutremur de pământ s-a produs în România în această dimineață, la ora 05.05! Ce magnitudine a avut seismul... Zeci de percheziţii în trei judeţe într-un dosar de corupţie în ceea ce priveşte inspecţia tehnică a maşinilor în vedere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x