Antena Căutare

Traficul rutier, îngreunat de ninsoare. Cum se circulă pe drumurile mari din România. Meteorologii au emis cod galben de vreme rea

Circulația este îngreunată pe mai multe drumuri din România din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Se află în vigoare un cod galben de ninsoare și vreme rea până joi, 11 martie 2021.

Prognoza meteo
Cum se circulă pe drumurile mari din România în condițiile codului galben de vreme rea. | shutterstock

Miercuri dimineața se circulă în condiții de ninsoare pe autostrăzile București - Ploiești și București - Pitești, dar și pe drumuri naționale din mai multe județele Prahova, Dâmbovița, Olt, Vâlcea, Dolj, Mehedinți și Gorj.

Pe raza municipiului București și pe unele artere rutiere din județul Caraș-Severin se circulă acum în condiții de lapoviță și ninsoare, potrivit polițiaromana.ro.

Cum se circulă pe drumurile din România?

"Se înregistrează acum precipitații sub formă de ninsoare pe autostrăzile A1 București – Pitești, A3 București – Ploiești și pe mai multe drumuri naționale din județele Prahova, Dâmbovița, Olt, Vâlcea, Dolj, Mehedinți și Gorj", au transmis reprezentanții Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.

De asemenea, în Capitală și pe unele șosele din județul Caraș-Severin se circulă în condiții de lapoviță și ninsoare, iar în județele Harghita, Neamț, Suceava și Maramureș se înregistrează ninsoare ușoară.

Se intervine cu material antiderapant pe toate drumurile.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe DN1 (E68) Brașov – Sibiu, pe raza localității Mândra, județul Brașov, o cisternă încărcată cu ulei industrial (neinflamabil) s-a răsturnat, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, în decor. În urma impactului, conducătorul auto a fost rănit. Circulația rutieră se desfășoară îngreunat, pe un fir alternativ.

Citește și: Alertă ANM! Ninsorile lovesc din nou. Vremea se răcește brusc și se anunță iarnă. Care sunt zonele afectate

Șoferii sunt sfătuiți ca, înainte de a pleca la drum, să se asigure că au mașina echipată corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă, să se intereseze în privința condițiilor meteorologice și a traseului care urmează a fi parcurs, să adapteze în permanență viteza de deplasare la condițiile de drum și să nu efectueze manevre periculoase la volan.

Ninsorile lovesc din nou România. Cod galben de vreme rea

Meteorologii anunță că, începând de miercuri, temperaturile vor scădea semnificativ și vor apărea ninsori pe arii extinse.

ANM - Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o avertizare de Cod Galben de vreme severă, valabilă în 14 județe şi Bucureşti, până joi dimineaţă.

În această seară intră în vigoare o informare de ninsori şi vânt, în aproape toată ţara. Începând din data de 9 martie 2021, meteorologii anunță ploi semnificative care se vor transforma pe timpul nopții în ninsori, în special în sudul și centrul țării, unde și vântul va sufla cu putere.

Citește și: Prognoza meteo 10 martie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Este vizată Capitala şi judeţele Călărași, Tulcea, Buzău, Giurgiu, București, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Olt, Vâlcea, Dolj, Gorj, Argeș, Mehedinți, Caraș-Severin.

De asemenea, în Capitală vremea se va răci, iar miercuri vom avea un nou episod de iarnă. Se vor semnala precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. Însă de joi temperaturile încep să crească ușor, dar vremea va rămână închisă până spre finalul săptămânii.

Vremea rea, interval de valabilitate: 10 martie, ora 03:00 - 11 martie, ora 06:00

Cât costă o bicicletă în 2021?... (P) Servicii funerare complete în București...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x