Antena Căutare

Trenul Gara de Nord-Aeroport Otopeni, amânat până în 2020. Proiectul metroului are prioritate

2 km de cale ferată care să lege Gara de Nrd de Aeroportul Otopeni: un proiect aparent simplu, dar... irealizabil pentru români!

2 km de cale ferată care să lege Gara de Nrd de Aeroportul Otopeni: un proiect aparent simplu, dar... irealizabil pentru români!

Deși părea un proiect ușor de realizat, în comparație cu linia de metrou, calea ferată dintre Gara de Nord și Aeroportul Otopeni nu va fi gata mai repede de anul 2020. Proiectul a fost reînviat în 2016 și trebuia să fie gata încă din 2018, dar autoritățile de la Transporturi nu au fost în stare să revizuiască la timp studiul de fezebilitate.

Proiectul liniei de tren presupune construirea a doar 2 km de cale ferată în plus, a unui pasaj pe sub DN1 și a unei gări la aeroport. În schimb, autoritățile par să dea prioritate proiectului metroului către Otopeni care însă ar costă de 13 ori mai mult și nu ar putea fi gata mai devreme de 2023, scrie Hotnews.ro.

Proiectul unei legături feroviare directe între București și Aeroportul Otopeni, cu o gară semi-îngropată în zonă terminalului sosiri, este una din lucrările începute în forță pe final de mandat al cabinetului Ciolos, în a două parte din 2016, și lăsat "moștenire" guvernării PSD. Costurile erau estimate a fi în jurul a 100 milioane euro.

Tichete VACANȚĂ 2018. Bugetarii îşi vând voucherele de vacanţă pe internet: "Domle’, sunt bătrân, nu-mi arde de con... Admitere facultate 2018. Lista universităților care au locuri speciale pentru absolvenții de licee din mediul rural...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x