Antena Căutare

Tulcea: Angajat ca medic, dar fara studii de specialitate

Un barbat din Tulcea a avut nevoie doar de cateva copii, o parafa si alti medici care sa-l creada pe cuvant. Doctorul impostor a fost descoperit abia dupa o luna, timp in care a consultat si a dat tratamente unui numar de 200 de bolnavi. A fost descoperit intamplator pentru ca a gresit pe diploma falsa data absolvirii.


"In perioada 15 octombrie- 2 noiembrie a consultat 191 pacienti, carora le-a intocmit fise de observatie, de urgenta, pe care a aplicat si parafa cu semnatura", a declarat Ana-Maria Casian, procuror.

Doctor Ali Marius-Ghiulser. Asa il stiau toti. Pacienti, colegi, si rude. Conducerea Spitalului Judetean din Tulcea, Colegiul Medicilor, dar si cei 200 de bolnavi care si-au lasat viata in mainile lui au crezut ca a terminat facultatea de medicina.

Dar el n-a avut nevoie de o facultate pentru a ajunge medic specialist. Ci de o imprimanta. Barbatul a terminat o postliceala sanitara, dar nu a gasit niciun job. Ca medic i-ar fi fost mult mai usor. S-a inscris la Universitatea Ovidius din Constanta, la facultatea de medicina, dar n-a promovat niciun examen important. Cu toate acestea, si-a acordat singur o diploma.



"L-am intrebat unde a lucrat, ne-a spus ca nu a lucrat pentru ca a facut specialitate", a declarat Emilia Stamate, presedinte Colegiul medicilor.

A mai dat inca o copie falsa dupa certificatul de specialitate si i-a convins. "A fost primit datorita crizei de medici si poate si acesta a fost unul din motive pentru care am eliberat autorizatie stiind aceasta problema a personalului de la SJU Tulcea", a spus Emilia Stamate.

Asa a ajuns un medic impostor sa aiba o autorizatie de practica legala, cu acte false. Si asa a ajuns un om fara pregatire sa prescrie tratamente pentru 200 de pacienti. Barbatul avea planuri mai mari. Mai intai, a incercat sa-si deschida un cabinet in orasul natal, Macin.

Medicii din Macin au descoperit o eroare incredibila in presupusele acte. Diploma fusese eliberata, teoretic, cu un an inaintea examenului de licenta. Abia peste doua saptamani, medicul impostor a fost arestat.

Barbatul de 34 de ani este cercetat in libertate pentru fals, uz de fals si exercitarea unei meserii fara drept si risca pana la 10 ani de inchisoare.

Catalin Chelu si ceilalti trei retinuti in cazul Fatuloiu, arestati preventiv... Medicul sef de la Spitalul din Campulung Muscel, anchetat in cazul gemenilor nascuti prematur...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x