Antena Căutare

Medicul sef de la Spitalul din Campulung Muscel, anchetat in cazul gemenilor nascuti prematur

Autoritatile locale din Arges au intocmit un dosar penal pe numele medicului sef al Sectiei de Neonatologie a Spitalului Municipal din Campulung Muscel, Marieta Stefanescu, pentru neglijenta in serviciu, in cazul gemenilor nascuti prematur, la sase luni, informeaza Mediafax.

"Politistii au inceput cercetarile in acest caz, ne-am autosesizat, iar pana acum medicul sef de la Neonatologie este cercetat penal pentru neglijenta in serviciu. Ancheta continua, iar la finalizare vom inainta cazul procurorilor din Campulung Muscel",


Potrivit reprezentantilor IPJ Arges, cercetarile in acest caz continua cu medicul in stare de libertate, iar la finalizare dosarul va fi inaintat pentru solutionare Parchetului Judecatoriei Campulung Muscel.

Daca va fi gasita vinovata de catre instanta de negiljenta in seriviciu, Marieta Stefanescu risca o pedeapsa cu inchisoarea intre o luna si doi ani sau amenda.

Cei doi gemeni nascuti prematur, la sase luni, la maternitatea din Campulung Muscel au fost transferati, in noaptea de joi spre vineri, la Maternitatea Polizu din Bucuresti, dupa ce tatal copiilor i-a reclamat subsecretarului de stat Raed Arafat ca micutii, nascuti cu zece zile inainte, nu au beneficiat de ingrijire corespunzatoare, nefiind tinuti in incubator si nu ar fi fost inregistrati, la nastere, in documentele spitalului.

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a cerut o ancheta amanuntita in cazul gemenilor nascuti prematur, la sase luni, la maternitatea Spitalului Municipal din Campulung Muscel, dupa ce joi a fost sezizat ca bebelusii nu sunt ingrijiti corespunzator.

In momentul de fata, gemenii sunt internati in Sectia de Terapie Intensiva a Maternitatii Polizu din Capitala si beneficiaza de ingrijiri medicale de specialitate.

Tulcea: Angajat ca medic, dar fara studii de specialitate... Deputatul PSD, Ioan Chisalita, risca paralizia pe viata din cauza unui accident de circulatie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x