Antena Căutare

Catalin Chelu si ceilalti trei retinuti in cazul Fatuloiu, arestati preventiv

Omul de afaceri Catalin Chelu a fost arestat pentru 29 de zile pentru ca a incercat sa-l mituiasca pe secretarul de stat Dan Valentin Fatuloiu. Si cei trei apropiati ai sai, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu si Stefan Badea au fost arestati pentru complicitate la dare de mita. Avocatii apararii au declarat deja recurs.


Au existat si elemente de noutate in cazul mitei de la Interne.

In dosar exista doua denunturi. Unul ii apartine secretarului de stat Dan Valentin Fatuloiu, iar celalat, fiului sau. Se pare ca omul de afaceri Catalin Chelu si apropiatii sai ar fi incercat sa ajunga la chestor prin intermediul lui Alexandru Fatuloiu.

Surse din politie citate de Gandul sustin ca denuntul lui Dan Valentin Fatuloiu a fost facut inca din vara. Supravegherea discutiilor omului de afaceri galatean cu secretarul de stat a durat aproape patru luni. Asta in conditiile in care, potrivit unor surse, Catalin Chelu stia deja ca este investigat intr-un dosar referitor la clanurile financiare. Insa prima intalnire fata in fata a avut loc abia saptamana trecuta.

Omul de afaceri Catalin Chelu a declarat ca a fost in biroul chestorului, iar apoi au mers impreuna pana in parcarea de langa sediul ministerului. Atunci au intervenit procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

VEZI povestea mitei de la Interne!

Miza mitei de la Ministerul de Interne au fost cele 41 de dosare in care Catalin Chelu era cercetat pentru evaziune fiscala.

Initial, Catalin Chelu i-a promis secretarului de stat Valentin Fatuloiu un milion de euro, potrivit procurorilor DNA. Suma urma sa fie folosita pentru ca Fatuloiu sa impiedice cercetarea lui Chelu in cauze penale. Cuantumul a fost schimbat la intalnirea din 12 noiembrie, scazand la 12 mii de euro si bunuri in valoare de 270 de mii de euro.

Gorj: Un magazin a explodat din cauza unei acumulari de gaze... Tulcea: Angajat ca medic, dar fara studii de specialitate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x