Antena Căutare

Magistrala 6 de metrou va primi bani de la Comisia Europeană. Costul proiectului e uriaș!

Proiectul Magistralei 6 de metrou (1 Mai - Otopeni) va beneficia de finanţare din partea Comisiei Europene, după cum a anunțat, joi, Ministerul Transporturilor.

Proiectul Magistralei 6 de metrou (1 Mai - Otopeni) va beneficia de finanţare din partea Comisiei Europene, după cum a anunțat, joi, Ministerul Transporturilor.

„În acest moment au loc negocieri privind valoarea maximă a fondurilor nerambursabile ce vor fi alocate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare”, se arată în comunicatul ministerului.

Valoarea finală a proiectului depinde şi de discuţiile dintre autorităţile române, CE şi Agenţia Internaţională de Cooperare a Japoniei.

„Obiectul cererii de finanţare este reprezentat de asigurarea unei conexiuni directe între Bucureşti şi Otopeni, respectiv între Gara de Nord Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă, prin construirea unei noi linii de metrou cu o lungime de 14,2 km şi 12 staţii de metrou”, se arată în comunicat.

Valoarea totală a proiectului este de 1.391.634.272 de euro, iar cofinanţarea va fi asigurată din împrumut de la Banca Japoneză pentru Cooperare Internaţională, precum şi din fonduri de la bugetul de stat.

Vor mai putea face româncele AVORT? Medicii au luat o hotărâre CONTROVERSATĂ... Șoferi, atenție! Traficul va fi restricționat, sâmbătă, în București. Orele la care NU se va circula în condiții normale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x