Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

Ultimele șase cazuri de infecție cu coronavirus au dezvăluit informații importante despre COVID-19

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a explodat în ultimele ore. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a anunțat că numărul persoanelor cu COVID-19 ar putea crește. Ce s-a aflat despre virus, din ultimele șase cazuri depistate?

Ultimele șase cazuri de infecție cu coronavirus au dezvăluit informații importante despre coronavirus

Profimedia

Miercuri dimineață, numărul persoanelor infectate cu coronavirus, în România, a ajuns la 30.

Alexandru Rafila, președintele Societăţii Române de Microbiologie, a declarat, miercuri, că pacientul internat la Spitalul Dimitrie Gerota a infectat cu noul coronavirus alte şase persoane.

Din fericire, a precizat Rafila, cazurile înregistrate până acum în România nu au pus în pericol viaţa persoanelor infectate.

„Știm sigur că vom avea TVA zero și impozite zero”. Român din China, despre efectele epidemiei de coronavirus: „Am mai supraviețuit încă unui sfârșit al lumii”

„Nu venea dintr-o zonă intens afectată, deci venea din Israel, nu s-a putut identifica ca fiind suspect. Cazurile noi de ieri (marţi-n.r.) şi cel de astăzi (miercuri-n.r.), avem vreo şase persoane care au fost infectate de acest pacient, de cazul index venit din Israel. Asta arată că boala se transmite uşor, contactul apropiat favorizează transmiterea infecţiei. Din fericire, cazurile de la noi au fost cel mult forme medii, care nu au pus în pericol viaţa persoanelor infectate”, a declarat Rafila.

Este vorba despre bărbatul de 60 de ani, ofițer în rezervă MAI, care a călătorit la sfârșitul lunii februaurie în Israel.

Bărbatul s-a prezentat la spital, fără să declare că a părăsit România în ultimele două luni. Pe baza acestei minciuni, medicii au exclus pericolul infectării cu coronavirus. Primele semne de întrebare au apărut câteva zile mai târziu, dup ce pacientul a dezvoltat probleme pulmonare. Testul a confirmat prezența COVID-19.

Exclusiv! Spitalul de Urgență MAI, înconjurat de mascați și polițiști. Angajații și pacienții, împietriți de frică! Ce se întâmplă: „Suntem terminați”

Tot Spitalul Dimitrie Gerota a fost închis, pacienții și angajații fiind blocați în clădire, până la finalizarea anchetei epidemiologice.

Pacientul a a răspândit virusul altor persoane din jurul său, între care nurorii lui, care este gravidă şi nepotului. Alexandru Rafila crede că numărul persoanelor depistate pozitiv ar putea creşte.

„Putem să ne aşteptăm să mai avem persoane pozitive în rândul celor care au fost contacţi ai persoanelor infectate, dar ăsta nu e un lucru rău, înseamnă că ştim de la cine au luat infecţia şi putem să luăm măsuri care să prevină răspândirea infecţiei”, a mai spus Rafila.

Ei sunt românii infectați cu coronavirus! Ce știm despre cele 31 de persoane testate pozitiv cu COVID-19

O femeie de 43 de ani care a intrat în contact cu pacientul de la Spitalul Gerota a fost confirmată cu noul tip de coronavirus, bilanţul ajungând la 30, au transmis, miercuri dimineaţa, reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică (GCS).

Recomandari