Un bărbat din Sibiu și-a transferat ilegal în cont 1.000.000 de euro! Și-a pregătit lovitura minuțios! Poveste demnă de un scenariu de film!

Un bărbat din Sibiu și-a transferat ilegal în cont 1.000.000 de euro, după ce și-a pregătit lovitura minuțios, întreaga poveste fiind demnă de un scenariu de film.

Un bărbat din Sibiu și-a transferat ilegal în cont 1.000.000 de euro!

Sibianul care şi-a transferat ilegal în cont un milion de euro, în vârstă de 58 de ani, şi-a studiat înainte bine victima. Ba chiar s-a -a cumpărat haine asemănătoare cu ale victimei şi i-a imitat semnătura!

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, bărbatul s-a prezentat la bancă şi a cerut emiterea mai multor carduri şi acces la serviciile de internet banking. Acesta a semnat în fals mai multe documente.

„De menţionat că inculpatul şi-a pregătit minuţios săvârşirea infracţiunilor (a studiat victima şi a încercat să o imite cât mai bine, şi-a achiziţionat obiecte vestimentare asemănătoare celor folosite de victimă, s-a informat cu privire la conturile bancare deţinute de aceasta şi valoarea disponibilităţilor, a studiat semnătura victimei şi a încercat să o imite, şi-a procurat o copie a cărţii de identitate a victimei pe care a folosit-o ulterior la falsificarea actului de identitate al acesteia)”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Procurorii susţin că după ce a obţinut cardurile bancare, bărbatul a scos din conturi, de la mai multe ATM-uri, 18.000 de lei. De asemenea, în 22 ianuarie, a transferat prin internet banking într-un cont din Elveţia 2.150.000 de lei şi unul în valoare de 410.000 de euro, în total aproape un milion de euro, potrivit Mediafax.

„Valoarea foarte mare a tranzacţiilor frauduloase ce au fost efectuate de către inculpat a creat suspiciuni reprezentanţilor băncii, raportat şi la profilul clientului, astfel că aceştia în urma contactării persoanei vătămate şi stabilirii că este vorba de o fraudă, au decis blocarea tranzacţiilor efectuate de inculpat prin serviciul de Internet Banking, precum şi a operaţiunilor cu cardurile bancare”, se mai arată în comunicat.

Bărbatul de 58 de ani a fost reţinut şi va fi prezentat joi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Acesta este acuzat de operaţiuni financiare în mod fraudulos, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals privind identitatea şi acces ilegal la un sistem informatic.

Ultimele știri